Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes Klimt Uit Bed

 • Auteur
  Berichten

 • Mandarijntje
  Bijdrager
  #10413646

  Oh help! Onze zoon van 19 maanden klimt uit zijn ledikantje. Binnen 10 seconden en geheel geruisloos. Je gelooft het niet maar mijn partner lag ernaast, wakker, en had het niet door. Met een grote harde smak belande onze kleine vandaag op de grond.

  We zijn echt bang voor zijn veiligheid, wat als hij op zijn hoofd / nek valt..?! We zoeken naar ledikantjes met hogere hekjes / diepere ligging maar dit schijnt niet te bestaan. Het huidige bedje is ook niet verder te verlagen. En de meeste bedjes kan je nog wel zelf lager knutselen maar dat scheelt maximaal 10 cm.

  Hij is echt te jong voor een peuterbed. Hij blijft niet liggen voor zijn middagdutje en ook savonds wil ik niet dat hij eruit kan.

  Herkent iemand dit en heeft iemand een oplossing? Alles is welkom! 

   


  Tesssa
  Bijdrager
  #10413652 Quote

  Oeps!

  Misschien in een slaapzak laten slapen (als hij dat nu niet doet..)? Dan is uit een ledikantje klimmen namelijk echt best wel moeilijk..

  #10413653 Quote

  Draagt ie een slaapzak? Dat is moeilijker klimmen. Bodem van de ledikant er uit en het matras op de grond leggen? Dat zal waarschijnlijk ook niet meer opleveren dan 10 cm, maar toch… 

  #10413654 Quote

  Of: een campingbedje proberen? Misschien zijn die zachte zijkanten ook moeilijker klimmen. 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10413655 Quote

  Ik herinner me net dat kinderen van een vriendin van mij dit ook deden (tweeling…) op die leeftijd. Dubbel probleem 🙂 

  Zij had de bedjes op zijn kop gezet. Ja, idd, helemaal op zijn kop… Matras op de grond en dan bedje er overheen als soort kooi, haha. Ziet er helemaal niet leuk uit, maar werkte wel…En zoals alles, het was een fase en gaat ook weer over…


  LexHi
  Bijdrager
  #10413657 Quote

  Yep, dit hebben wij ook meegemaakt, ook rond die leeftijd. Wij zijn wel overgestapt naar een juniorbed en hebben haar deurklink omhoog gedaan… Eerste paar keer ging ze nog uit bed om te spelen maar ze klom er ook weer in en ging slapen.
  Het blijft puzzelen met de kleine doerakken. Succes!

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Essther
  Bijdrager
  #10413660 Quote

  Onze dochter doet dit ook en nog steeds. Maar begon bij 22 maanden. Maar zij was vaardig genoeg om op haar voetjes terecht te komen. Dus geen probleem wat betreft veiligheid.
  Misschien samen oefenen hoe hij t veilig kan doen? Het zal dan misschien ook minder interessant worden.


  Mandarijntje
  Bijdrager
  #10413714 Quote

  Nee een slaapzak accepteerd hij niet. Al sinds zijn geboorte, eigenwijsje. En ik hoor ook van sommigen dat hun kind vervolgens met slaapzak op nog gevaarlijkere wijze presteert eruit te klimmen. Ondanks dat je dan wel enorme skills nodig hebt, schijnbaar zitten deze kunstenaars er tussen.

  Een camping bedje, het bed op zijn kop, tocj een peuterbed.. genoeg om te overwegen.

  We dachten even, zullen we dan zelf maar een bed maken. Met een hoger hekje en een deurtje. Ik heb een hele handige partner, dus dat is een serieuze optie.

  Nu denk ik, misschien haal ik aan het voeten eind 2 spijltjes eruit. Net genoeg ruimte om in en uit bed te stappen. Maar niet continu in beeld, dus als ik hem in bed leg geen doorlopende uitnodiging om hier gebruik van te maken.

  Ik ben heel blij met alle reacties, en ga er nog even op bezinnen vannacht 😅

  #10413716 Quote

  Je hebt bedboxen die zijn hoog en met plexiglas maar tja.. nogal duur en moet je dat willen.

  Je hebt ook een soort tenten om over een bed te zetten als je googlet op “feelsafe tentbed” vind je ze wel.

  Met slaapzak lukt het een peuter vaak ook wel om uit bed te klimmen, alleen nog gevaarlijker.

  Een peuterbedje/ normaal bed en dan oefenen met in bed blijven? Zal een weekje kosten, misschien meer of minder maar je zult er toch een keer naartoe moeten en vaak verandert het probleem niet met de tijd.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct