Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes komt in de nacht niet meer in slaap

 • Auteur
  Berichten
 • #10360897

  Hallo allemaal,

  Na weer een vreselijke nacht toch maar besloten eens te polsen of meer mensen dit hebben gehad met hun dreumes. Mijn dochter is nu 21 maanden oud en is een heel gevoelig meisje. Bij ieder sprongetje of ontwikkeling, tandje, etcetera, hebben wij flink wat terugslag op haar gemerkt. Nu dachten we rond deze leeftijd in rustiger vaarwater te komen, maar niets is minder waar. Sinds een maand of 2 wordt ze midden in de nacht wakker. Soms om 12 uur, soms 2 uur. En dan is ze vervolgens urenlang, gerust 5 uur lang, wakker. Ze hoofdbonkt en humt erbij, soms is ze klaarwakker en ligt te ze keten. Huilen doet ze niet. In slaap komen wil haar niet meer lukken. Na 2 maanden van dit soort nachten zijn wij stuk. Hebben meer mensen dit nachtelijk wakker zijn meegemaakt rond deze leeftijd? Adviezen van het consultatiebureau hebben niets geholpen helaas.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10360943 Quote

  Hoelang slaapt ze nog overdag? Misschien zou je daar wat in kunnen inkorten. Dat kan helpen om haar snachts beter te laten slapen. 

  #10360987 Quote

  Overdag heeft ze 1 slaapje. Na een slechte nacht pakt ze dan ongeveer 2.5 tot 3 uur. Normaal zo’n 1.5 tot 2 uur. Maar ook daar hebben we al van alles mee geprobeerd. Ook veel met haar naar buiten en bewegen, op gezonde manier vermoeid laten worden. We zijn voorspelbaar en bieden haar structuur overdag, hebben een vast bedritueel. Ik weet het niet meer zo goed. Als het een fase is, is het wat het is en zit ik het uit. Maar zo niet, weet ik echt niet wat we nog kunnen doen hieraan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct