Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes Lacht En Bijt Aan De Borst

 • Auteur
  Berichten

 • ElsieJoy
  Bijdrager
  #10462783

  Sinds een paar dagen heb ik last van mijn tepels, in de hele borstvoedingsperiode heb ik dat nog amper gehad. De oorzaak: Mijn zoontje (15 maanden) schiet de laatste tijd telkens in de lach als ik hem aanleg (vooral bij de voeding voor het slapengaan). En zodra hij lacht gaan zijn tandjes op elkaar en bijt hij me dus, niet superhard, maar wel vervelend. Opnieuw aanleggen (meteen, of na een pauze) resulteert telkens in vrijwel meteen weer in de lach schieten (en dus bijten). Wie heeft dit ook meegemaakt en hoe zijn jullie ermee omgegaan?


  Rcl
  Bijdrager
  #10462905 Quote

  Is geen tijd om aftebouwen misschien wilt die het ook niet


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10462959 Quote

  Dat denk ik niet, hij is paas 15 maanden en de ochtendvoeding gaat het telkens goed, en ook overdag gaan beide voedingen gaan meestal probleemloos, alleen ’s avonds (en heel soms ’s middags) schiet hij dus telkens in de lach en zodra ik mijn bh dichtdoe begint hij aan mijn shirt/bh te trekken omdat hij weer wil drinken, en hij kalmeert pas weer als hij wel melk gedronken heeft (afgekolfd, ik kolf tegenwoordig dus ’s avonds als hij slaapt, en uiteraard ook als hij naar de kinderopvang is). 

  #10463025 Quote

  Bij 15 maanden heb je toch nog maar 1 of 2x melk? Misschien is hij inderdaad klaar met de avondvoeding. Ik gad alleen nog een ochtendfles rond die tijd en tussen de middag gewone melk


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10463033 Quote

  Hij krijgt al sinds de geboorte borstvoeding op verzoek, en dit is het ritme dat we nu sinds een tijdje hebben. Hij zat een tijdje op 3 voedingen, maar wil sinds een sprongetje een tijdje geleden toch weer vaker drinken (eerst een tijdje wel een keer of 8 op een dag weer, nu gelukkig weer maar 4x).
  Maar zoals gezegd, hij wil de melk duidelijk wel, alleen z’n gedrag aan de borst is dus niet wenselijk. Ik denk dus niet dat hij klaar is om die voeding te laten vervallen en ik zoek dus naar oplossingen om van dit gedrag af te komen. 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10463049 Quote

  Borstvoeding is een kwestie van vraag en aanbod. Je “hebt” niet nog voor een bepaald aantal keer melk. Je hebt zoveel melk als dat er regelmatig gevraagd wordt door je kindje.
  Persoonlijk denk ik ook dat t een beetje gek is om koemelk te geven (dus melk van de koe voor haar kalfje) dan voor de baby gemaakte borstvoeding.

  Elsiejoy. Misschien dat je een lactatiekundige kan vragen? Dat kan zelfs telefonisch denk ik maar die heeft vast tips!
  Of anders je kindje niet aankijken als hij begint met drinken? Misschien kijk je onbewust heel grappig ofzo 😉

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10463130 Quote

  Als je graag de borstmelk blijft geven is het wellicht een optie om te kolven en per fles te geven? Dan is er geen probleem meer voor je tepels. Toch is het wellicht in zijn gevoel klaar en meer gewoonte dan echt honger/nodig. Mijn dochter was met 13 maanden helemaal van de melk af, ik heb haar overal in gevolgd en echt aangevoeld wanneer er iets moest veranderen. Ze had ook alle tandjes al, het was geen hoofdmaaltijd meer. En de voedingstoffen kreeg ze uit de ‘vaste’ voeding. Niet naar schema’s kijken, elk kind is uniek 🍀


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10463317 Quote

  @Eefvie, dat ga ik proberen, en anders even contact opnemen met een lactatiedeskundige inderdaad. Ik denk dat er inmiddels ook wel een stukje spanning staat bij mij van: hij gaat toch niet weer bijten?! waar hij misschien ook wel op reageert.

  @Poepiemonstermama, dat heb ik nu dus een paar keer gedaan, al was het dan wel telkens pas nadat ik gebeten was. Maar misschien is een paar dagen ’s avonds geen borstvoeding geven en kolven wel een idee om het wat tot rust te laten komen, dan ben ik zelf waarschijnlijk ook wel iets meer ontspannen en misschien gaat het over een paar dagen dan wel weer beter. 😉

  Gisteravond heeft hij helaas wel weer een lachbui gehad aan de borst. Au…


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10463793 Quote

  Update: gisteravond heeft hij geen lachbui gehad en dus ook niet gebeten. Ik heb de hele tijd geprobeerd bewust hem niet aan te kijken en dus maar de ruitjes op een kussen geteld, haha. Maar het werkte dus wel en hopelijk blijft dat zo, dankjewel voor de tip @Eefvie. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct