Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes September 2019

 • Auteur
  Berichten

 • PinkFlower
  Bijdrager
  #10349393

  Hoii, hierbij dan de dreumesgroep van de baby’s september 2019.

  Lekker verder kletsen, tips en adviezen uitdelen


  liesforum
  Bijdrager
  #10360994 Quote

  Hoi dames,

  Wij hebben als laatste van de groep sinds donderdag ook een 1 jarige. Hoewel het meisje heel vrolijk was had ze heel de dag 40 graden koorts. Visite toch maar afgezegd en samen de dag doorgebracht.

  Sinds 1,5 dag is de koorts weg, maar het lijkt wel alsof ze last heeft van haar evenwicht. Ze valt af en toe om als ze kruipt/zit. En als ze staat zette ze eerst 3 tot 7 stapjes, maar vakt nu bij de eerste al om. Het is de eerste keer dat ze ziek is geweest (gelukkig), maar weet iemand of dat normaal is na koorts? 


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10361025 Quote

  Ik denk dan meteen aan een oorontsteking Liesforum. Het evenwichtsorgaan zit namelijk in je oor. Zou daar de koorts vandaan kunnen komen? 


  Tasja
  Bijdrager
  #10361055 Quote

  Hier 1 jarige sinds 18 september. Zitten on de slaapregressie en gebroken nachten. Vorige slaapregressies zijn we doorheen gefietst maar deze is toch pittig. Zeker omdat hij al langer dan een half jaar door sliep. 🤦‍♀️ 

   

  Voor de rest een heerlijk kind, vrolijk,  vol op in de ontwikkeling, drukte maker. Maar zo lief. Kan echt met momenten helemaal opnieuw verliefd op hem worden alsof het de eerste keer is dat ik hem vast heb.  Heerlijk🥰


  Dannie
  Bijdrager
  #10361073 Quote

  Heerlijk een nieuw forum. Ook in ben weer van de partij. 
  Ons ventje is afgelopen dinsdag 1 geworden. Hebben het uiteindelijk 7 keer gevierd, vanwege de aangescherpte regels. Dus nu wel blij dat alles erop zit. Hij is enorm verwend. Zijn ontwikkeling gaat ook zo hard. Één van z’n favoriete nieuwe speelgoed is Nijntje speelt verstoppertje. Hij verstopt hem zelf onder een kussen, doet dan z’n handen in de lucht (waar is Nijntje) en zoekt hem vervolgens weer. Heel cute! 


  Uitje
  Bijdrager
  #10361612 Quote

  Hier gaat het ook best lekker. Slapen blijft een struggle maar ik kan het zelf iets meer loslaten. 

  Overdag doet hij twee dutjes van 30 a 45 minuten, niet veel dus. Hij ligt er bijna elke avond om 18.15 al in voor de nacht. De ene keer is hij dan onrustig in de avond, veel wakker en huilen. De andere keer slaapt hij klokje rond. 

  Ik werk 4 dagen per week, en dat maakt me een fijnere moeder. Ik ben nu blij als ik thuis ben. Dus als hij slechter slaapt hebben we meer quality time 😅. Positive thinking. 

  Hij ontwikkelt in ieder geval prima. Zegt papa, mama en aai als hij de poes aait.  Verder geen woordjes nog. Hij loopt aan 1 hand maar staat nog niet los. Hij eet fantastisch met de pot mee. Alles gaat in grote hoeveelheden naar binnen, van erwtensoep tot lasagne. Denk dat er dus over het algemeen wel lekker gaat hier.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Anemoontje
  Bijdrager
  #10361615 Quote

  Goed om te horen prilgeluk. Dat werken en combinatie fijnere mama herken ik wel. Hier dan 3 daagse werkweek, maar sommige ochtenden denk ik pfff word dit zo’n dag dan is het gelukkig een werkdag en pakken we in gaan we naar oma of kdv. 

  Ik probeer het slapen ook maar los te laten. Maakt het niet altijd makkelijk vooral het vroege vogel zijn heb ik moeite mee (was namelijk in het begin niet zo vroeg wakker worden) dus ben als de dood voor de klok!

  Hier wordt al vanaf 7-8 maanden geen avond eten gegeten. Het blijft vermoeiend elke dag weer aan te bieden. Ach Als ze 18 zijn zitten ze vast met vrienden in een restaurant te eten denk ik dan maar… 

  Ze praat ontzettend veel de hele dag door. Helaas nog niet echt verstaanbaar haha. Papa, mama, opa, oma, poes, eten is nu wel duidelijk te verstaan. In de auto langs schapen paarden en koeien worden er duidelijk de dierengeluiden gedaan. Dus ontwikkeling genoeg gok ik:)


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10361689 Quote

  Wat leuk weer om alle ontwikkelingen te lezen. Zijn jullie ook zo trots als er een nieuw woordje of nieuwe vaardigheid bij komt? Wij hebben ons mannetje voor zijn verjaardag een schildpad gegeven die sterren projecteert op het plafond. Hij vindt het helemaal geweldig en wijst dus steeds naar het plafond. Eerst begeleid met ‘die, die!’ maar na een weekje werd dat tè (ster).  Vind ik zo schattig. Na weken is eindelijk het eerste kiesje door, hopelijk de andere kant ook snel! Hier wordt nog niet gelopen hoor. Een paar stapjes achter zijn loopwagentje en dan gaat hij gauw weer zitten 😉


  liesforum
  Bijdrager
  #10361748 Quote

  Bedankt voor je reactie nog Zazou, volgens mij waren het inderdaad de oortjes. Ben er niet mee naar huisarts gegaan want heb zelf ook verkoudheidsklachten. Ik zit het maar even uit, eerste testmogelijkheid duurt erg lang en helemaal niet in de buurt. Kind houden we voor de zekerheid even thuis, is allemaal wat he.

  Wat leuk die ontwikkelingen te lezen. En wat veel woordjes al Anemootje. Bij ons zegt ze niet zo veel hoor! Papa en heel soms mama (maar papa is ook echt haar favoriet). Hap, maar zegt ze soms ook als er geen eten is🤣 En naar alles zegt ze woef, ook als ze de deurklink wil.. Dierengeluiden oefen ik eigenlijk ook nooit, alleen voor poes en hond die ziet ze vaak. Doen jullie dat bewust? 
  Ik probeer wel veel te benoemen maar heb niet het gevoel dat ze het nazegt. Behalve dan die die en woef als ze ergens heen wil. 

  Ze loopt inmiddels wel wat stapjes, sinds denk 1,5 week. Maar alleen als ik haar neerzet zonder iets in de buurt om zich aan vast te pakken 😉 Ze kan uit zichzelf gaan staan maar doet het nauwelijks. Volgens mij vindt ze het kruipen wel prima haha. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct