Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes testen Corona

 • Auteur
  Berichten

 • Linniee
  Bijdrager
  #10434342

  Hoi allemaal,

  wij zitten even in dubio. Onze jongen van 21 maanden is al 2 weken niet helemaal fit. In het begin een paar dagen koorts gehad en verkouden, toen een paar dagen geen koorts, maar nog steeds verkouden. Vanaf zondag heeft hij weer koorts en hoest hij ontzettend. Zo erg dat hij er niet van kan slapen. 

  Zouden jullie testen op Corona? Ik vind het nogal iets voor zo’n jong mannetje. 


  Dootje
  Bijdrager
  #10434343 Quote

  Wat ga je doen als hij Corona zou hebben?

  Ik zou het hem niet aandoen. Wat je wel zou kunnen doen is hem weghouden bij andere als je denkt dat hij Corona heeft. Maar als jij geen klachten hebt denk ik niet dat het Corona is.


  MelsD
  Bijdrager
  #10434346 Quote

  Afgelopen maandag onze dochter van net 3 laten testen vanwege een besmetting op het kdv. Stelt echt niet zoveel voor. Ze halen het stokje over de binnenkant van de wang. En t/m 2 jaar gaat het stokje maar 1-2 cm de neus in. Ze vond het alleen kriebelen. We hadden thuis ‘geoefend’ met een wattenstaafje. Daarna gezegd we gaan een stoere kindjes test doen en ze ging er huppelend naar toe. Hoe drukker je je er als ouder om maakt hoe spannender het voor de kindjes wordt. Ik zou dus bij twijfel altijd laten testen nu ik weer hoe de test gaat!

  #10434365 Quote

  Mijn kindje van 4 maanden is ook getest, de neus gaan ze zomaar klein eindje in en de keel is even een keertje kokhalzen maar dat valt ook best mee, hij huilde niet eens.


  LEvB
  Bijdrager
  #10434367 Quote

  Ik zou het niet doen. De kans dat het corona is, is zooooo klein zolang jij zelf geen klachten hebt. Liever jezelf testen zodra jij klachten krijgt.

  Wat doe je als het Corona is? Dan is het toch al ‘te laat’, gezien hij al 2 weken lang niet fit is en al overal geweest is (opvang, winkel, op bezoek etc)

  Ik laat mn kinderen niet testen, vind het echt onnodig. In november heb ik zelf corona gehad. Kinderen werden toen nog niet getest, nu ineens ‘moet’ dat wel. Mijn kids waren toen verkouden in die periode (ze waren toen 3 en 16 maanden) dus ik ga ervan uit dat ze het gehad hebben, maar ik vind het totaal niet boeiend.

  #10434375 Quote

  Ik heb in oktober corona gehad. Mndochter was toen ook ziek. Ga er vanuit dat ze het ook heeft gehad. Ik denk zelf beetje, als ik het niet heb, hebben de kids het ook niet. Heb ik het, dan hebben zij het ook.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  JSbaby
  Bijdrager
  #10434377 Quote

  Heb mijn zoontje vorige week ook laten testen ivm een besmetting op het kdv en omdat hij klachten had. Viel reuze mee. De kans dat die kleintjes het hebben is overigens klein maar niet heel klein. Alternatief is 10 dagen in quarantaine gezien de verhoging. 1 vd reacties is dat ze het nooit zou doen maar blijft zij dan ook netjes thuis? Geloof ik namelijk niet


  MelsD
  Bijdrager
  #10434380 Quote

  Uitspraken als: ‘ik ga er vanuit dat… of ik denk dat’ is dus een beetje waar het mis gaat, want zeker weten doe je het dan niet… en het testen stelt echt niets voor. Bij verkoudheid hoef je idd niet meteen te testen, maar wel bij verkoudheid + meer dan incidenteel hoesten en al helemaal bij koorts. Steeds meer besmettingen op kdv’s en basisscholen zegt ook iets toch…


  Klijn
  Bijdrager
  #10434432 Quote

  Wij hebben ons zoontje (net 2) pas ook laten testen, omdat wij niet zelf een hele week thuis wilden/konden blijven. Viel achteraf echt mee. Meneer is een enorm gewoontedier, en alles dat nieuw is, is eng. Zodoende heeft hij wel wat gehuild bij de test, omdat hij het spannend vond. Echter zat hij op de weg naar huis al helemaal vrolijk te vertellen over wat hij had meegemaakt, dus het is hem echt wel meegevallen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct