Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes van 21 maanden weigert sinds 3 weken avondeten

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker196622
  Bijdrager
  #5674818

  Onze kleine tot nu toe alles-eter weigert sinds 3 weken elke vorm van warm eten (zelfs stukje pizza of gebakken aardappel). Ik heb zelf het idee dat er mogelijk door de schoonouders van mn man dwang is gebruikt drie weken geleden om hem aan het eten te krijgen maar ze zeggen dat er niets is gebeurd. Wij waren toen voor het eerst een weekend samen weg zonder kleine man (1 nachtje).

  Wat hier aan te doen? Ik heb al geprobeerd: blijven zitten en blijven aanbieden (het is al nee en wegduwen van bord als hij het bord ziet), iPad aan (geen effect dan eten nee, bumba uit (en dat zegt de dreumes dan). Ik wil het eten leuk voor hem houden omdat ik anders bang ben dat hij blijft weigeren. Brood en pap eet hij wel maar ik vind het ook geen goed plan om dat als alternatief te geven. Hij drinkt verder goed. Iemand de oplossing of herkenbaar en zo ja wanneer was het over?

   


  APvdW
  Bijdrager
  #5674910 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee, maar wel iets vanuit mijn opleiding over meegekregen (voeding en diëtetiek). Heel vaak slaat de alles-etende éénjarige over in een kieskeurige eter.

  Wat ik in ieder geval zelf zou proberen bij mijn kinderen (nu zwanger van de eerste) is voorzetten zoals je doet, weigert hij. Dan ook ’s avonds niets aanbieden, zodat hij in de gaten krijgt dat hij ’s avonds gewoon z’n prakje moet eten. 🙂 Dat lijkt mezelf makkelijker gezegd dan gedaan, maar ze moeten even doorkrijgen dat dat hetgeen is van wat ze krijgen. 😉 Soms slaat het opeens weer aan heb ik begrepen.. dus het kan een periode zijn..

  In ieder geval nooit een strijd van maken, want dan heeft hij ergens de controle over en zal het elke avond weer niet gezellig zijn aan tafel. En dat is het laatste denk ik wat je wilt 😉

  Ik weet niet of je hier wat aan hebt, t is voor mij ook maar theorie ^^.

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct