Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Drinkbeker 6

 • Auteur
  Berichten

 • Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10559953

  Hoi 

  Even een vraag onze dochter heeft een drinkbeker met rietje van de Hema voor school waar ze alleen maar hoeft te draaien en dan komt het rietje tevoorschijn.

  Maar nu wil ik kijken voor nieuwe bekers deze worden lelijk en mijn man zegt is ze niet te groot voor een rietjes beker ze is nu net 5 maar wat zijn een beetje goede schoolbeker die goed open gaan ik ben bang als ik een gewone beker doe met draaidop die helemaal open moet ze hem niet goed dicht doe naar gebruik en leeg loopt in haar tas.

  Ze moet er twee hebben voor elke pauze 1 of 1 grote waar ze 2 pauzes mee kan doen aangezien ze een continu rooster heeft.


  Galileo
  Bijdrager
  #10559981 Quote

  Als juf ben ik fan van de camelback rietjes bekers. Wel iets duurder, zijn er in grotere maat, maar goed lekvrij. Zeker bij kleuters lekken bekers met een dop vaak, omdat deze niet goed wordt dichtgedraaid. Sommige kinderen hebben een bidon maar ik heb het idee dat ze daar minder goed en dus minder uit drinken. Mepal maakt bekers een hard tuutje dat uit de beker schiet, zijn goed antilek, maar ik zie geregeld een kapotte voorbij komen.


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10560018 Quote

  En is het niet zo bij de camelback dat als je hem open maakt het er al uit spuit het drinken ?

   

   

  #10560139 Quote

  Mijn zoontje heeft een beker van Mepal. Goed schoon te maken want je kan de hele dop uit elkaar halen en in de vaat doen. En lekken niet.

  Het is een harde kunstof beker. Ik kan mezelf voorstellen dat deze wel kwetsbaar zijn. Tot nu toe nog helemaal heel. En dat terwijl de jongste er zo nu en dan nog mee speelt. 

  #10560442 Quote

  Hoi, mijn zoontje is net 4 en heeft zo’n standaard mepalbeker. Ik dacht in het begin ook O JEE als dat maar goed gaat. Normaal sta ik er altijd bij als hij drinkt. Maar het gaat goed, de juffen zijn er ook bij en helpen. Een stukje verder naar zelfstandigheid en loslaten 😁😁


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10561194 Quote

  Ja maar hier mag de juf nog steeds niet helpen ipv corona dus mogen niet de bekers en trommels open en dicht doen.

  Lees ook: Naar de basisschool
  #10561408 Quote

  Dat kan toch niet (meer) waar zijn ik val bijna van m’n stoel, ik vind dit erg achterhaald! En alle ouders zijn het hier mee eens? Hier op de scholen en op de bso etc zijn geen regels meer hoor. 


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10561524 Quote

  Hier kwam mijn dochter van de week met 2 veters los bij alle twee haar schoenen ik zei kon de juf die niet strikken maar mocht ze ook niet meer doen dus nu maar schoen met klittenband weer gehaald 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10561585 Quote

  Ik vind het ook te bizar voor woorden. Niet helpen vanwege corona. Bij ons op school nog wel wat regels, maar nauwelijks merkbaar. Ik geloof ook dat sommige coronaregels in stand zijn gehouden omdat het goed werkte (bijvoorbeeld geen ouders in de school in de ochtend geeft heel veel rust voor de kinderen). 

  De kleuterjuf van mijn kinderen heeft ook liever klittenband schoenen bij de kindjes. 25 tot 30 schoenen strikken kost gewoon heel erg veel tijd en eer dat alle kinderen klaar zijn om buiten te spelen is de tijd alweer voorbij. Dus een stukje zelfstandigheid is heel fijn . Als ik dit typ besef ik mij dat mijn kinderen hun schoenen uittrekken als ze in de klas zijn en sloffen dragen, dan heb je dat probleem van tijd, maar natuurlijk niet als kinderen hun schoenen aanhouden gedurende de dag. 

  Hetzelfde geldt voor trommels en bekers. Er is gewoon geen tijd om alle kindjes te helpen. Maar niet helpen door corona vind ik echt heel raar nu nog. 

  Mijn kinderen drinken uit een sistema beker. Inderdaad zo’n bidon achtig ding. Ze drinken er niet veel uit. Minder dan uit een rietjesbeker naar mijn idee. Wat juf Galileo zegt herken ik dus wel. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct