Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Drukke Peuter

 • Auteur
  Berichten
 • #10494278

  Hoi mama’s,

  Sinds 26/9 zijn wij trotse ouders van ons tweede zoontje. Ons eerste zoontje (3,5) is sinds de komst vd tweede echt eeee norm druk. T kind is niet te stoppen qua geluiden maken, gek doen en gewoon erg aanwezig zijn. Iemand die hier nog
  Meer ervaring mee heeft en tips heeft hoe hier t beste mee om te gaan? Wij willen niet de hele dag op m mopperen en voor ons gevoel doen we dat nu.

  We bieden en doen zat activiteiten (fietsen, speeltuin, springkussens, voetballen enz) toch blijft zijn energie level hoog. Zijn er bijv beloningsspellen of andere dingen binnenshuis om hem bezig te houden?

  Ik hoor graag jullie tips!


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10494286 Quote

  Onze dochter was net 2 geworden toen haar zusje werd geboren. Zij is nu soms ook vreselijk druk. Het helpt als je echt even wat alleen met haar gaat doen.

  Het lijkt hier een vorm van jaloezie (aandacht vragen/eisen) te zijn. Ze kan soms ook te enthousiast aan haar zusje trekken met het spelen of wil per se knuffelen of kussen tijdens het voeden.

  Misschien kun jij even een uurtje wat alleen met hem doen? Samen een boekje op de bank oid.

   

  Succes! 


  Mamavaneen
  Bijdrager
  #10494296 Quote

  Hey!

  er veranderd natuurlijk ook veel voor jullie zoontje! Ineens is hij niet meer alleen en moet hij delen. Wellicht wordt hij ook wakker in de nacht en slaapt hij iets minder?

  Probeer, als dat lukt, wat tijd met hem alleen door te brengen.

  Wellicht heeft hij ook in de gaten dat hij bijna naar school mag en dat kan ook voor verandering zorgen, ineens zijn ze dan groot!

  Niet te druk om maken en soms ook even laten gaan. Voor hem is het ook niet zomaar even iets. Probeer je daar aan vast te houden als hij weer druk doet 😃💪🏽


  Essther
  Bijdrager
  #10494318 Quote

  Onze peuter van 3 is ook erg druk. We proberen haar veel te betrekken in de zorg van haar broertje. Bijv spulletjes halen voor het verschonen, helpen net verschonen, schone kleertjes uitkiezen. Zo voelt ze zich belangrijk en heeft een mooie taak. Ze is op die momenten stuk rustiger.


  Mama-L
  Bijdrager
  #10494339 Quote

  Hier sinds 3/9 een tweede kindje, een zoontje. En een dochter van ook 3.5. In het begin ook heel erg druk en alle regels overtreden die er maar waren. Zijn 2 dagen heel streng geweest en duidelijk de regels weer uitgelegd. Merkte dat ze echt grenzen weer nodig had. Daarna ging het een stuk beter en toen elke dag de regels paar keer herhaalt als ze weer zo begon te doen. Na 4 dagen was het al stuk beter.en na 2 weken helemaal over:)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct