Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dubbel Probleem Clearblue Trauma 2

 • Auteur
  Berichten

 • SuzanneL
  Bijdrager
  #10492452

  Hi allemaal! 

  Ik hoop volgende week te kunnen starten met proberen zwanger te worden van ons tweede kindje. Alleen er zijn twee problemen waar ik tegenaan loop:

  1. Mijn clearblue digitale test voor 2 dagen gaf  de vorige maand een smiley op 16 september, alleen ik ben 28 september ongesteld geworden dus dat klopte niet met de test. 
  Mijn cyclus is gemiddeld 28 tot 30 dagen lang. 
  Op zich geen probleem zou je zeggen, alleen; 

  2. Ik ben getraumatiseerd op het gebied van seks. Het lukt mij om 1x een poging te doen, maar daarna moet ik fysiek en mentaal herstellen voor “een volgende ronde” in de nieuwe maand. 

  Nu is mijn vraag; hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik volgende week op de meest kansrijke dag ga proberen zwanger te worden? Want de clearblue gaf het dus niet goed aan.

  Zijn er verder nog ervaringen rondom clearblue? 
  hoe zouden jullie dit aanpakken? 

  Dankjewel allemaal alvast! 

  Ps. Korte uitleg; de wens voor een tweede is groter dan de angst. En thuis met mijn man 1 poging wagen levert minder  trauma op dan de medische molen in het ZH. 

  #10492463 Quote

  Het klinkt misschien raar. Maar de dagen dat je vruchtbaar bent. Misschien je man zelf het werk laten doen in een potje. En dan via een spuitje inbrengen.. En dat dan meerdere dagen rond je piek? Zo hoef je in ieder geval het trauma rondom seks niet te ervaren. En kan je dus via een spuitje inbrengen. Mijn zus is lesbisch en daar is het natuurlijk ook zo gegaan. Het is een optie/idee maar weet niet of het jou red middel is.

  #10492531 Quote

  Zelf ook de clearblue ovulatie test gebruikt, die ene met een leeg rondje of smiley. Wij hebben op de dag van de smiley 1x seks gehad en inmiddels 37 weken zwanger. Kan dus zeker genoeg zijn en het blijft geluk hebben natuurlijk.


  Hopsakee
  Bijdrager
  #10492532 Quote

  16 september zou wel kunnen toch.
  Is dan dag 16 bij cyclus van 28 dagen, dus iets later. Mijn eisprong is ook later dan gemiddeld, ben bij iedere zwangerschap ook iedere keer wat teruggezet.


  Lola K
  Bijdrager
  #10492543 Quote

  Waarom denk je dat de ovulatietest niet klopt? Eisprong is ongeveer 14 dagen voor je menstruatie. Bij de een is het 10 dagen daarvoor en weer bij een ander 14 dagen.


  SuzanneL
  Bijdrager
  #10492562 Quote

  Dankjewel voor je reactie! 
  Ja.. daar zeg je wat! Heb daar nog niet over nagedacht, zal dat eens bespreken met mijn man.. klinkt wel als een goede optie natuurlijk! 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  SuzanneL
  Bijdrager
  #10492564 Quote

  Hoi! Ja.. bij mijn weten is de ovulatie precies 2 weken voordat je ongesteld wordt! En nu zaten er dus “maar” 12 dagen tussen en voor mijn gevoel (en terugkijkend naar mijn kalender) zaten er altijd 14 dagen tussen! 
  daarom dacht ik; hoe dan? 


  Passie
  Bijdrager
  #10492568 Quote

  Die 14 dagen is een schatting dus wees gerust! Ik heb altijd pas op dag 27 van mijncyclus ban 35 dagen mijn eisprong! In het begin leverde dat heel veel stress op want dat kon toch niet zo laat, zei mijn gevoel. Maar ondertussen alweer 14 weken zwanger van ons 2e kindje.


  SuzanneL
  Bijdrager
  #10492577 Quote

  Die 14 dagen is een schatting dus wees gerust! Ik heb altijd pas op dag 27 van mijncyclus ban 35 dagen mijn eisprong! In het begin leverde dat heel veel stress op want dat kon toch niet zo laat, zei mijn gevoel. Maar ondertussen alweer 14 weken zwanger van ons 2e kindje.

  Wauw! Ik wist dit echt niet.. wat fijn dat je nu weer zwanger bent van jullie tweede kindje! Hopelijk gaat alles goed en voorspoedig! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct