Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dubbelblinde provo positief, vervolg

 • Auteur
  Berichten

 • MamaMar
  Bijdrager
  #10290699

  Na ruim 6 maanden ‘zeuren’ om een test hebben we deze eindelijk mogen doen. De uislag kregen we gisteren per telefoon, en zoals ik al dacht was de test positief. Pepti zal vanaf nu vergoed gaan worden.

  De KA heeft bij mijn man aangegeven dat het verkrijgen van de voeding vanzelf gaat nu er een verwijzing is en dat de voeding thuis gezonden zal worden (?)

  Ik heb echter geen verwijzing gezien (ook niet in zorgdomein) dus tast een beetje in het duister nu. Bij de HA is verder ook niets bekend.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe werkt dit? 

  Dank alvast! Mar

   

  #10290721 Quote

  Je kan het ook in de apotheek kopen en vragen of ze de rekening rechtstreeks naar de verzekeraar sturen. Ik dacht dat het zo ging.


  Carly
  Bijdrager
  #10290733 Quote

  Ik ben dietist en zo ver ik weet kan alleen een dietist of (huis)arts een machtiging schrijven. Maar pin me er niet op vast. 

  #10290739 Quote

  Ik bedoel dat de huisarts recept voorschrijft voor de apotheek en dat de apotheek het dan rechtstreeks naar de verzekeraar stuurt 

  #10290746 Quote

  Wij hadden een machtiging nodig van de kinderarts. Deze ingeleverd bij de apotheek waardoor ze de factuur automatisch door konden sturen naar de verzekeraar. 

  Machtiging werd voor een bepaalde periode afgegeven waarna de ka weer wilde testen omdat veel kindjes er het eerste jaar over heen groeien. Dat was bij ons met 12 maanden.

  #10290747 Quote

  Inderdaad dat bedoel ik!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10290757 Quote

  Waarschijnlijk moet je bestellen bij sorgente. 

  bij de appotheek kreeg ik het niet vergoed

   

  duurt 5 werkdagen voordat je de eerste bestelling krijgt als ze de machtiging regelen.

   

   

  #10290767 Quote

  Dat is dan per apotheek verschillend hier krijg je het wel gewoon vergoed. 


  Carly
  Bijdrager
  #10290769 Quote

  Waarschijnlijk moet je bestellen bij sorgente. bij de appotheek kreeg ik het niet vergoed duurt 5 werkdagen voordat je de eerste bestelling krijgt als ze de machtiging regelen.

  Sorgente schrijft geen machtigingen. Dat doet alleen een arts of dietist. Zodra je een machtiging hebt kun je bij Sorgente een bestelling plaatsen, deze kosten worden dan rechtstreeks naar de zorgverzekaar verstuurd.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct