Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Duizeligheid 37 Weken Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Essievd
  Bijdrager
  #10202623

  hoihoi!

  gisteren ben ik naar de schoonheidsspecialiste geweest voor mijn wimpers en moest dus plat op mn rug liggen. Na 5 minuten trok ik dit niet meer en viel ik bijna flauw, dus we zijn er mee gestopt. Alleen ben ik nogsteeds de hele dag duizelig en niet een beetje maar heel erg. Vannacht heb ik nauwelijks kunnen slapen en in slaap vallen ging gepaard met adem tekort en het gevoel hebben dat ik uit bed duizelde. Ik doe verder van alles; rust houden, goed eten en drinken, ijzer eten, mn bloeddruk is goed, niet te snel opstaan en geen beknellende kleren aan. Iemand tips? Of zal ik toch maar even de vk/huisarts bellen?

   

  groetjes!


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10202636 Quote

  Heb bijna hetzelfde gehad! Niet helemaal flauwgevallen, wel bijna. Kreeg er ook heftige hartkloppingen en zweetaanvallen van.

  Doordat je plat op je rug ligt, beknel je alle belangrijke aderen. Als je het voelt aankomen, ga zsm op je linker zij liggen, dan krijgt je lichaam de meeste doorbloeding en zuurstof. Neem daarna even een slokje water. Probeer dus echt zo min mogelijk op je rug te liggen!

  Ik laat ook mn wimpers doen (ben nu 39+3) en ben gelukkig hypermobiel waardoor ik half op mn linkerzij kan liggen en zij mn wimpers alsnog kan doen. Ik ga nu 2x per week, omdat ik dan minder lang hoef te liggen en omdat mn wimpers enorm groeien door de hormonen. 

  Bij twijfel alfijd de verloskundige bellen, als het je niet lekker zit. Succes👍🏻


  Niempje
  Bijdrager
  #10202641 Quote

  Hoi,

  Wat vervelend zeg! Begrijp dat je dus ook duizelig bent wanneer je op je zij ligt?

  Ik werd ook ineens heel erg duizelig bij 40+2 weken. Als ik ergens naar keek dan ging alles in een golf aan me voorbij. Heel misselijkmakend maar vond het ook vooral heel erg eng.
  Toen naar het ziekenhuis geweest omdat mijn bloeddruk iets hoger was maar nog gewoon prima. Geen vergiftiging gelukkig.
  Diezelfde nacht begonnen de weeën… Toen ze met 40+4 geboren werd dus ook geen last meer gehad van de duizeligheid.

  Nu ben je ‘pas’ 37 weken en heb geen idee of de duizeligheid te maken heeft met het beginnen van de weeën bij mij toen. Ga ik zelf denken haha.

  Ik zou de vk even bellen en kijken wat zij hierover zegt bij je. Het voelt natuurlijk niet fijn en je mag officieel nog 3 weken. Zou fijn zijn als je dan toch wat meer weet 🙂 Gebeurt zo veel in je lijf, extra bloed rondpompen, die kleine nog laten groeien en noem maar op! Kan allemaal met elkaar in verbinding staan.

  #10202659 Quote

  Ja plat liggen word nu ook afgeraden om dat je belangrijke aders afknelt. Ik had dit ook bij de groei echo en de rest van de dag niet lekker gevoeld maar was daarna wel over. Als je je zorgen maakt gewoon bellen naar je vk. Beter keer teveel dan te weinig 


  Essievd
  Bijdrager
  #10202662 Quote

  Dankjullie wel voor jullie reactie! Ik heb de vk gebeld omdat het écht niet goed ging. Gelukkig waren ze id buurt dus kwamen ze gelijk langs. Zit nu id auto naar het ziekenhuis omdat mn bloeddruk (voor het eerst) heel hoog is dus ze willen controleren wat dat is. Ik hoop dat ik snel weer naar huis kan😢


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10202665 Quote

  Owh bah! Super goed dat je dan toch hebt gebeld. En fijn dat ze langs konden komen.

  Sterkte! Laat je even weten hier wat eruit is gekomen?

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Essievd
  Bijdrager
  #10202699 Quote

  Ik ben gelukkig weer lekker thuis! De controles waren goed, ze dacht zelf aan zwsvergiftiging maar er wees nog niks op dat dat ook zo was. Wel een beetje eiwit in mn urine dus mocht het erger worden moet ik dit weekend weer terug! En als het maandag nog zo is moet ik ook weer terug (heb dan sowieso een afspraak ingepland al). Hopelijk trekt het snel weg en kan ik nog een beetje genieten van de laatste loodjes. Dankjulliewel! 

  #10202721 Quote

  Dankjullie wel voor jullie reactie! Ik heb de vk gebeld omdat het écht niet goed ging. Gelukkig waren ze id buurt dus kwamen ze gelijk langs. Zit nu id auto naar het ziekenhuis omdat mn bloeddruk (voor het eerst) heel hoog is dus ze willen controleren wat dat is. Ik hoop dat ik snel weer naar huis kan

  Nou gelukkig dat je hebt gebeld! Wel vervelend dat je bloeddruk erg hoog is maar je bent er in ieder geval snel bij! Sterkte! 


  Melliem
  Bijdrager
  #10202800 Quote

  Had het ook. Dachten ook aan zw. Vergiftiging maar bleek niet zo te zijn. Na uitgebreid onderzoek was mijn ijzer (terwijl ik voldoende at) zo weinig dat het leek alsof ik totaal niets at waar ijzer in zat. Moest meteen aan de ijzer tabletten. Voelde mij meteen stukken beter. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen