Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Durft niet te poepen op potje/wc

 • Auteur
  Berichten

 • Memmie
  Bijdrager
  #10457218

  Sinds een paar dagen ben ik bezig met het zindelijk maken van mijn zoon van bijna 3 jaar.

  Met plassen gaat dit echt super, hij geeft het zelf aan en heeft hier geen ongelukjes meer mee. Hij straalt en is dan trots. 

  Maar met poepen lukt het nog niet. Hij voelt het wel, wil dan ook op het potje zitten maar het lukt dan niet. Binnen een paar minuten nadat hij van de pot afkomt, poept hij in zijn onderbroek.

  Hij lijkt tijdens het poepen angstig.

  Wat ik al geprobeerd heb is een boekje lezen, zingen etc, de luier aanbieden (wil hij niet)

  Wie heeft dit ook gehad en wat werkte bij jou kind? 


  Rosie Flower
  Bijdrager
  #10457226 Quote

  Ik heb helaas geen tips, maar herken je probleem. Mijn zoontje is al 3,5 maar durft/wil nog steeds niet op de wc te poepen.
  Plassen gaat al een hele tijd goed en hij heeft ook controle over zijn kringspier. Toch weigert hij op de wc te poepen. Hij weet dat hij voor het slapen een luier om krijgt en wacht met poepen tot hij een luier om heeft. We zijn hier na een tijdje maar in meegegaan, aangezien dit verder geen problemen geeft. Ik heb ook begrepen dat dit vanzelf een keer over gaat. Maar echt ideaal is het niet…


  KarenvV
  Bijdrager
  #10457235 Quote

  Hier hetzelfde probleem gehad. Mijn zoon deed vanaf 3 jaar alle plasjes keurig op het potje/ wc. Maar voor poepen wachtte hij tot de avond. Dan krijgt hij een luier voor de nacht, en dan ging hij daarin poepen. Hierdoor stonk zijn bed vaak na 1 nacht al een uur in de wind…

  We hebben hem van alles beloofd als cadeautje voor poepen op de wc, maar zonder resultaat.

  Wat hier de oplossing was forlax, via de huisarts. Dit maakt de ontlasting soepeler. En toen kwam ineens het moment dat hij op de wc had gepoept (waarschijnlijk omdat het er ineens per ongeluk uit kwam, omdat het soepeler is. Maar het wordt geen diarree.) Nu gaat het ook goed zonder de forlax

  #10458458 Quote

  Onze dochter heeft ook forlax, vanaf de geboorte maar nadat ze zindelijk was wilde/ durfde ze niet te poepen en hield ze dat soms een week op. Hierdoor veel onrust en veel pijn als de ontlasting kwam. Uiteindelijk naar poepoli om te kijken of er niks medisch is en daar hebben ze de zakjes van 1 per dag naar 4 zakjes per dag en toen kon ze het niet ophouden en was de ontlasting zacht. Momenteel zitten we op 2 zakjes per dag en is het geen probleem meer.

  ik heb trouwens nooit een luier snachts aangedaan. Maar dat is per kindje misschien verschillend. Wel destijds ook aangeboden maar wilde ze ook niet. 

  succes!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct