Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Echo 11

 • Auteur
  Berichten

 • Nenamiloe
  Bijdrager
  #10543934

  Heyy meiden
  Vandaag hartje gehoord bij echo de placenta lag nu boven en soort van voor kant zij ze .maar overal op internet zag ik dat je dan geen normale geboorte kan hebben is dat zo ????

  De groei kan altijd nog veranderen zij vk


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10543951 Quote

  Er zijn twee termen qua placenta die nogal eens verward worden met elkaar. Voorkant betekent vaak alleen buikzijde, dus dat hij aan de kant van je buik ligt ipv je rug. Dat levert geen enkel probleem op. Voorliggend betekent dat hij voor de uitgang ligt (of daar te dicht bij, dan meestal laagliggend genoemd) en dat kan wel problemen opleveren bij de bevalling (al kan dat ook nog bijtrekken later in de zwangerschap als je baarmoeder verder groeit). Gezien je echoscopist zei boven en een beetje voor zou ik ervanuitgaan dat ze aan de buikzijde bedoelt, maar je kan het voor de zekerheid navragen bij je verloskundige. 😉 Scheelt weer een hoop zorgen.

  Als je placenta aan de voorkant = buikzijde ligt, kan het wel zijn dat je je kindje pas wat later voelt bewegen, al hoeft dat helemaal niet zo te zijn.


  Nenamiloe
  Bijdrager
  #10543952 Quote

  Ja ze zij voorkant beetje naar boven dus weet meit wat ze daar me bedoeld vergeten te vragen

  #10543970 Quote

  Weet niet hoe ik foto moet toevoegen maar anders had ik een perfecte foto gehad je verschil kon zien


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10544041 Quote

  Bij mij ligt de placenta ook voor en lag deze wat laag in het begin maar VK zei dat dit gedurende de zwangerschap bij het groeien vaak vanzelf omhoog trekt en idd bij de volgende echo’s lag placenta stuk hoger en was het dus geen enkel probleem meer. Als je je zorgen maakt gewoon nog even bij VK navragen maar zou me geen zorgen maken


  Nenamiloe
  Bijdrager
  #10544293 Quote

  De verloskundige had niks op te merken zijn ze alles lag goed allen al die spook verhalen op internet 😂😂😂

  Maakt me soms beetje ongerust

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10544315 Quote

  Als de placenta aan de voorkant, beetje boven ligt dan is dat voor jou prima! De placenta ligt dan aan de kant van je buik, maar wel bovenin de baarmoeder. Dit kan geen enkele kwaad voor de bevalling. Enkel dat je misschien wat later de baby gaat voelen schoppen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct