Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Echo 5weken 3dagen

 • Auteur
  Berichten

 • WishingStar
  Bijdrager
  #10513818

  Hi dames

  Ik had vorige week donderdag een eerste echo op 5 weken en 3 dagen na een bbz en daarop volgend een curretage na miskraam (13w).

  Gynaecologe zag enkel een vruchtzak met dooierzakje. Heb sinds 2 dagen wat licht bruinverlies waardoor de paniek weer toeslaat. Gynaecologe is pas morgen bereikbaar en ziekenhuis zei dat als het niet doorzet naar rood bloed het geen kwaad kan.

  Iemand ervaring hiermee die me wat kan geruststellen?

   


  WishingStar
  Bijdrager
  #10513819 Quote

  MamaRenee
  Bijdrager
  #10513825 Quote

  Goedenavond,

  Ik heb een paar jaar geleden geen vroege echo gehad met 5 weken, maar wel het bruine bloedverlies.

  Uiteindelijk met 6,5 week een goede echo met kloppend hartje en een gezond kindje met 41 weken.

  Ze zeiden toen bij mij dat bruin bloedverlies ‘oud bloed’ is en het meestal niets ergs is.

  Succes met de dagen wachten!


  Mama Van Y
  Bijdrager
  #10513832 Quote

  Hier ook meerdere keren bruin en zelfs een keer helder rood bloedverlies gehad tot de 12wk. Inmiddels 31 weken zwanger! Sterkte en probeer positief te blijven.


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10513833 Quote

  Hier ook met 5 weken en paar dagen echo ivm eerder bbz, enkel zakje en dooier te zien. Geen bloedverlies gehad toen, maar ondertussen wel een stevige kerel van 14 maanden in bed liggen.


  WishingStar
  Bijdrager
  #10513839 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties! Het bruinverlies is ondertussen ook gestopt dus ik hoop dat wij deze keer ook gespaard blijven van slecht nieuws! Doet me goed om te lezen dat het niet slecht hoeft te zijn!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10513854 Quote

  Ik heb zelf ook een aantal vroege echo’s gehad, ook ivm een verleden met miskramen en een bbz. Met 5+3 hoeft er echt nog niet zo heel veel te zien te zijn en als je gynaecoloog of verloskundige wel een ‘kindje’  herkent, is dat meestal helemaal niet zo herkenbaar voor jouzelf. Ook een kloppend hartje is op die termijn echt meer uitzondering dan regel, terwijl dat dan wel ergens in de week erna zou moeten beginnen met kloppen. De ontwikkeling gaat dan nog zo razendsnel.

  Zowel bij mijn zoontje als bij mijn huidige zwangerschap (nu ruim 13 weken, anderhalve week terug nog een goede termijnecho gehad) heb ik regelmatig bloedverlies gehad, bij mijn zoontje zelfs een keer zodanig dat het in een klap door mijn ondergoed heen lekte en langs mijn enkels naar beneden stroomde. Dat is toch goedgekomen, dus hopelijk betekent het bloedverlies bij jou deze keer ook geen foute boel, maar extra spannend is het natuurlijk wel. Mijn duimen draaien voor je!

  Bloedverlies kan evt ook een reden zijn voor een extra controle/echo die als het goed is dan gewoon vergoed wordt, dus misschien kom je daarvoor in aanmerking. Dat is natuurlijk geen garantie dat het daarna niet alsnog misgaat, maar kan mogelijk wel duidelijkheid geven over de oorzaak van het bloedverlies (als in wel/niet duidelijk van de zwangerschap) en of het tot nu toe nog goed gaat en zo (hopelijk) enige geruststelling bieden zolang het bloedverlies niet toeneemt. Heel veel sterkte met de onzekerheid!


  WishingStar
  Bijdrager
  #10514002 Quote

  Had Gynaecologe aan de lijn deze ochtend en moest bloed laten trekken, woensdag opnieuw. Echo zou nog te vroeg zijn om meer te kunnen zien ten opzichte van afgelopen donderdag. Moet starten met Utrogestan.

  Nog geen zekerheid dus dat het goed komt hier 😔


  WishingStar
  Bijdrager
  #10514713 Quote

  Hi Dames,

  Hier ben ik weer. Op 4w3d had ik een HCG waarde van 357.

  Op 5w6d had ik een HCG van 16593 maar vandaag opnieuw bloed laten trekken (46u later) en zit maar op 22698, geen verdubbeling dus.

  Betekent dit foute boel? 🙁

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct