Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Echo 6 Weken Hulp

 • Auteur
  Berichten

 • AnAnnie
  Bijdrager
  #10110345

  Hallo, 

  Volgens de berekening zou ik nu 6 weken en 2 dagen zwanger zijn. Nou intake verloskunduge.. bloeddruk sky high want ja ik was gelukkig niet zo zenuwachtig 😉 maar goed door gestuurd gynocoloog. Hele aardige man. Was er niks te zien. Mooi dikke baarmoederwand. Alles leek op zwangerschap. Heel mooi zelf. Behalve dat we niet goed konden zien of er iets in de vruchtzak zat. Nu was het beeld ook gynocoloog meer voor een kortere zwangerschap. 🙈. En nu moest ik mij niet te druk maken. Natuurlijk kon het mis gaan of gegaan zijn. Maar zo ziet het er biet uit. Mijn man is mega positief… maar ik haal mij van alles in mijn hoofd. Ik moet 2 okt terug. Hoe ga ik dit in godsnaam volhouden ? Tip/tricks / verhalen 😊🤭

  #10110350 Quote

  Ik ben ook bijna 2 weken terug gezet, dat komt vaak voor. Zolang je geen bloeding krijgt ziet het er goed uit. Sterkte met wachten en hou je rustig, want hoge bloeddruk willen we niet😉


  AnAnnie
  Bijdrager
  #10110354 Quote

  Nee bloedingen heb ik zeker niet gehad nog . Maar word hier wel heel onzeker van blijkbaar. Maar je kan dus terug gezet worden in je zwangerschap ? 

  #10110363 Quote

  Ik ben inderdaad in het begin ook 1 week terug gezet. En als je nog maar 6wk bent dus misschien maar 5 of 4 klopt het wel dat er nog niet veel te zien is!

  don’t worry! 🙂 


  TrB
  Bijdrager
  #10110432 Quote

  Ik ben in het begin ook 2 weken terug gezet terwijl ik er van overtuigd was dat ik al 8 wk zwanger was. Uiteindelijk met de 12 wekenecho bleek dat onze smurfie weer 1,5 week vooruit werd gezet. Soms kunnen ze het moeilijk meten en peilen in zo’n vroeg stadium! Nu inmiddels alweer 29+1! 

  Hoop dat dit je wat minder ongerust maakt😊


  AnAnnie
  Bijdrager
  #10110585 Quote

  Nou dat maakt het mij zeker… zijn die ochtende boven de pot niet voor niks 👌😁

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10110586 Quote

  Als je periode langer is dan 28 dagen, heb je grote kans om terug gezet te worden. Komt omdat het eigenlijk om de bevruchting gaat, maar voor het gemak wordt gerekend vanaf eerste dag van je laatste menstruatie. Ze gaan van een standaard van 28 dagen uit, met 2 weken voor het einde van je cyclus de eisprong (en dus bevruchting). En zelfs als je normale periode 28 dagen is, had die laatste stiekem wat langer kunnen zijn.zijn. Dus je hoeft je geen zorgen te maken.


  Jams
  Bijdrager
  #10110682 Quote

  Hey,

  Toen ik net zwanger was en ik wegens onzekerheden van de zwangerschappen van mijn zus (meerdere miskramen) mezelf helemaal gek maakte ben ik bij de VK geweest. Die gaf aan dat ze inderdaad  nog niet veel kon zien omdat het nog te vroeg in de zwangerschap was. Ik dacht op moment van de afspraak dat ik 6 wk + 3dgn was maar volgens de VK was het minder. Uiteindelijk een 2 weken later bleek dat ik toch wel goed zat met mijn berekening. Nu inmiddels al 26 weken zwanger! Het komt echt wel goed. 


  AnAnnie
  Bijdrager
  #10110778 Quote

  O wat goed.. mijn grote liefde denkt ook dat het zo is. Namelijk helemaal niks voor mij om niet ongi te worden en zo ziek te zijn.  Okay positieve gedachtes dus 👌😁

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct