Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Echoscopist zegt per ongeluk geslacht

 • Auteur
  Berichten
 • #10020644

  Hoi allemaal,

  Eigenlijk wil ik even mijn hart luchten en advies vragen aan jullie.

  Vandaag hadden mijn partner en ik een groei echo (30+5 weken). Vooraf aan de echo gezegd dat wij het geslacht niet wilde weten, ook mijn partner heeft dit nog duidelijk gemeld. Toen de echo begon zei de echoscopiste nog, nu even niet kijken want ik weet niet hoe hij/zij ligt.

  Na 5 minuten kijken naar de beelden zegt de echoscopist: dat is een jongetje!
  Mijn partner en ik waren toen beiden erg verbaasd en ook wel geschokt, ik kon nog uitbrengen dat we dat niet wilden weten.
  Ze bood toen haar excuses aan etc en zei dat ze t ook mis kon hebben.

  Mijn vriend en ik zijn nu beiden ik verwarring. Aan de ene kant zijn we hartstikke blij dat t kindje gezond is en goed groeit (ongeacht of het een jongen of meisje is). Maar aan de andere kant zijn we ook boos, dit is niet de manier waarop wij erachter wilden komen wat het geslacht is. Natuurlijk weten we dat je bij een echo onverwacht wat kan zien, maar als het gewoon wordt gezegd terwijl je dit niet wil voelt het helemaal niet fijn.

  We weten nu niet goed of wij ons hier niet te druk over maken of dat we misschien een klacht moeten indienen. Wat is jullie mening hierover??

  #10020701 Quote

  Dag anoniem, 

  Wat een rot situatie.. Ik vind het slecht dat dit gebeurt is en eigenlijk vind ik ook dat je een klacht moet indienen. Ik zou dit ook doen. Daarna zou ik, zoals je het zelf zegt, je er niet meer te druk over maken. 

   

  Helaas blijft het zo dat wanneer je werkt of omgaat met mensen er fouten gemaakt worden..


  JannekeT
  Bijdrager
  #10020703 Quote

  Ooh wat ontzettend jammer zeg! Begrijp je teleurstelling. Wij wisten het geslacht ook niet en dat is toch een bijzonder moment bij de bevalling.

  Gelukkig dat de baby verder helemaal gezond is! Helaas kun je er niets meer aan doen dat jullie het geslacht nu weten. Zou er niet meer te veel bij stil staan en lekker gaan genieten van de zwangerschap!

  Zou het nog wel even melden bij de praktijk dat dit is gebeurd en dat zij er misschien meer om moet gaan denken voordat ze iets zegt. Jullie hebben het duidelijk aangegeven het niet te willen weten. Fouten maken kan gebeuren, maar als ze er op wordt gewezen dan gaat ze er hopelijk wat meer om denken.

   


  WendyPar
  Bijdrager
  #10021028 Quote

  Ik snap dat het vervelend is voor jullie maar hier een klacht over indienen of verder iets aangeven vind ik eerlijk gezegd erg overdreven. Ondanks alles moet je niet vergeten dat deze mensen ondertussen hartstikke druk zijn om te kijken of alles in orde is met je kindje. Als ze zo geconcentreerd bezig zijn is zoiets er al snel uit gefloept. En vooral in deze tijd dat de meeste mensen wel het geslacht willen weten snap ik dat zo’n fout gemaakt kan worden doordat ze even vergeten dat jullie het natuurlijk niet wouden weten.

  Natuurlijk niet leuk voor jullie maar aan het einde van de dag heeft de echoscopist zich waarschijnlijk al rot genoeg gevoelt toen ze erachter kwam dat ze dit niet had moeten zeggen. Geen reden om er nog eens extra de nadruk op te leggen.

  #10021509 Quote

  Dank jullie wel voor jullie reacties. We weten nog steeds goed wat we moeten doen, maar kunnen het al wat beter een plek geven. We zijn ons bewust dat de echoscopist ook een rotgevoel zal hebben, maar het is missch wel een aanleiding om t wat rustiger aan te doen (er worden de laatste tijd wel meer fouten gemaakt omdat het op de praktijk te druk is voor t aantal verloskundigen). In ieder gevak bedankt voor jullie advies! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct