Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eczeem 2

 • Auteur
  Berichten

 • Rooslii
  Bijdrager
  #10141461

  Pff ik word er echt moe van! Eerst had amy super veel last van berg. Zat echt overal en nu dat weg is krijgt ze inneens eczeem. Op dr wangen en zijkant van dr hoofd. Gister was ik er mee naar huisarts geweest die zij lanette creme met 10% vaseline en tis sinds gister echt 10x erger geworden. Iemand een tip? Ze heeft er ook echt jeuk van echt zielig. Ik wil gewoon even dat mijn mooie baby zo’n lekker babyhuidje heeft. 

  #10141471 Quote

  Ik zou zsm bij een gespecialiseerde exczeemverpleegkundige langsgaan. De GGD weet waar je moet zijn, in onze gemeente zit het bij de thuiszorgorganisatie van deze regio. De exczeemvpk is gespecialiseerd in exczeem en als je de adviezen opvolgt kun je er binnen een week van af zijn, maar je moet wel snel zijn en het niet erger laten worden. De wondjes door het krabben veroorzaken veel meer schade dan je denkt.

  Helaas hebben wij maaaaaanden steeds het advies van de huisarts opgevolgd waardoor het van kwaad tot erger ging, zelfs met open wonden had hij niet de juiste aanpak/behandeling waar ik achteraf erg boos om ben. 

  Nu hebben we gelukkig een gaaf huidje:) 

  succes! 


  Esssss
  Bijdrager
  #10141474 Quote

  Me zoon heeft ook eczeem plekken op zijn wangen wat maar niet over gaat, ik word ook telkens naar huis gestuurd door de huisarts met verschillende zalfjes. Ik word er echt moe van van het gepruts van me huisarts. Me kind is geen proefkonijn😤


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10141476 Quote

  Mijn zoontje had er ook erge last van en nog steeds een beetje, maar veel beter onder controle. Wij zijn uiteindelijk op hormoonzalf uitgekomen, heb ik mij lang tegen verzet, maar het moest wel. Daarnaast lange tijd gesmeerd met vaseline cetomacrogol zalf om zijn huidje te voeden. Nu incidenteel hormoonzalf nog en als basis vaseline intensive resque (die witte bodylotion). Baden en douchen minimaal en en met balneum. Wassen met neutral. 

  Hij kan ergens niet tegen wanneer het in contact komt met zijn huid, maar zijn er na bijna 4 jaar nog niet achter waartegen niet. 


  Tf
  Bijdrager
  #10141485 Quote

  La Roche Posay verkrijgbaar bij de apotheek. Vraag bij hen om welk product je het beste kunt gebruiken. Cicaplast is een wondermiddel!


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10141539 Quote

  Mijn zoontje had het op zijn romp, gelukkig nooit in zijn gezicht. Ook een paar keer bij de huisarts geweest en uiteindelijk ook nog hydrocortison gekregen wat niks deed. 

  Van La Roche Posay heb je inderdaad een lijn voor de extreem droge huid. De badolie gebruiken wij nog steeds.

  Uiteindelijk heeft mijn zoontje extreem veel waterwratjes op zijn rug gehad en toen die weg waren, was het eczeem ook weg.

  Zelf heb ik er als kind heel veel last van gehad. Merk met weersveranderingen wel dat mijn huid droger is, maar ben er gelukkig grotendeels overheen gegroeid.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  waterdolfje
  Bijdrager
  #10141651 Quote

  Vervelend he…. hier ook nog aan het knoeien met eczeem. De lanettecreme werkte bij mij ook averechts. Werd alleen maar erger dus daar maar mee stoppen. Cetomacrogol hielp wel iets maar niet genoeg. Nu heb ik als onderhoudszalf vasseline parrefine. Smeer ik bijna de hele dag door. We gebruiken ook de hormoonzalf cutivate. De eerste periode best intensief en nu ongeveer 1a2 keer in de week. Dit is echt nog nodig om het eczeem te onderdrukken. Weinig in bad en onder de douche en ik gebruik ook weinig verzorgingsproducten. Als ik wat gebruik is het van naïf. Succes ermee, en als je twijfelt aan je HA vraag om een doorverwijzing naar een dermatoloog. Wat zegt CB?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct