Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eczeem…

 • Auteur
  Berichten

 • MargreetP
  Bijdrager
  #10408545

  Mijn zoontje van 14 maanden heeft bijna een jaar lang last van eczeem. We hebben het volgende geprobeerd:

  - Paardenmelk
  - Hormoonzalf i.c.m. onderhoud van Cetomacrogol zalf
  - Bezoekje aan de dermatoloog in de hoop dat hij ons verder kon helpen, maar ik kreeg min of meer te horen: mevrouw, uw zoontje moet er maar mee leren leven. Z’n huidje is ‘lek’ en dat is eigenlijk niet te ‘repareren’.

  Het gaat op en af. Soms zit z’n lichaampje onder de plekken en soms lijkt het alsof z’n huidje een pauze heeft ingelast en even geen vervelende plekken laat zien. Maar vandaag deed ik ‘m weer een keertje in bad en eerlijk gezegd werd ik er verdrietig en boos tegelijk. Ik ben er klaar mee en heb jullie tips/adviezen nodig! Wat zijn eventuele stappen die ik kan zetten in de strijd tegen eczeem. Denk aan:

  - Onderhoudsproducten voor de huid
  - Soorten badolie
  - Allergiebehandelcentra
  - Alternatieve artsen
  - Etc. Etc. 

  En… Tips die mij kunnen helpen bij het onderhouden van de plekken. Ik doe ‘m 1x per week in bad, omdat ik ‘m toch even schoon wil weken. Maar mensenlieve, wat een werk om dan dat huidje weer ingevet te krijgen. Ook voor het kereltje zelf niet zo’n feestje (terwijl badderen dat toch hoort te zijn, vind ik)

  Bedankt alvast!!


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10408549 Quote

  Ik las net in een Ouders van Nu over tinytodd.com. Verzorgingsproducten die zijn ontwikkeld door ouders van kinderen met eczeem, misschien is dat al iets. En een andere dermatoloog bezoeken, want ik vind dit nogal een bijzondere uitspraak.


  MargreetP
  Bijdrager
  #10408556 Quote

  Ik heb gelijk de site opgezocht en wauw. Daar herken ik wel het e.e.a. van. Ik ga dat zeker uitproberen! Dankje voor de tip.

  (Ja vond ik ook… Het was ook een arrogant iemand, alsof ‘ie er geen tijd voor wilde nemen)

  #10408558 Quote

  Hi Margeetp,

  Supervervelend voor je, mijn zoontje heeft precies hetzelfde hij is ook 14 maanden. Ik smeer hem 2x in met de allervestste parrafine vaseline zalf. En op de plekjes een basiszalf met hormonen.

  Wil binnenkort weer een afspraak maken bij de dermatoloog,en ik doe hem 2 keer in bad, en het insmeren vindt hij super vervelend.

   

  Ik zit ook met mijn hand in het haar, vindt het zo erg om hem zo te zien. Wat  een rare uitspraak van die dermatoloog, ik zou niet teruggaan naar diegene


  MargreetP
  Bijdrager
  #10408559 Quote

  Ja het is echt heel naar he? Die vervelende jeuk die ze constant hebben en dan moeten ze ook nog eens stilzitten als je ze insmeert. Waardeloos!!

  Ik merk dat ik een bezoek aan een dermatoloog niet meer aandurf omdat we er geen fijne ervaring mee hebben… Maar misschien moet ik toch over die drempel heen en het bij een andere arts proberen. Hoewel ik merk dat er weinig kennis is op het gebied van eczeem en de huisarts bijvoorbeeld al geen idee had wat ‘ie ermee aan moest. Op aandringen een doorverwijzing naar de dermatoloog gevraagd (lees: geëist) omdat z’n huidje helemaal open lag. Dus ik heb het niet zo op artsen als het gaat om eczeem


  IkbenLisa
  Bijdrager
  #10408564 Quote

  Wat vervelend! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik zag laatst een Instagram post van @saskiaweerstand. Haar zoontje en man hebben last van eczeem en ze schreef iets over Lipikar van La Roche Posay. Geen idee of het iets is, maar wie weet de moeite om eens naar te kijken. Veel succes!

  Lees ook: Kinderziektes met (rode) vlekjes
  #10408582 Quote

  Wij hebben Extra vettende badolie van drs. Leenarts in het bad of een paar druppels 100% koudgeperste jojoba olie (jawel) van bijv het Blauwe huis of More.

  Die jojoba olie vind ik ook een heel fijn neutraal product om mee schoon te maken of gewoon mee in te smeren (gaat lekker snel).

  Gewone vaseline helpt ook goed tegen invloeden van buitenaf beschermen. 

  Die reactie van die dermatoloog slaat nergens op, lekker demotiverend. Second opinion aanvragen, daar heb je recht op, en dan het liefst bij iemand die gespecialiseerd is in de kinderhuid!! Je moet toch een behandelplan hebben?!

  Wat ontzettend vervelend joh!! Ik hoop echt dat er nog iets is voor dat huidje 🙁


  Elln
  Bijdrager
  #10408590 Quote

  Ik snap helemaal hoe je je kindje zich moet
  Voelen en jij je als moeder best hopeloos kan voelen in het leven met eczeem.

  Zelf heb ik mijn hele leven al last van eczeem. Goede en tijd slechte periodes ken ik.
  Vroeger ook zoveel gesmeerd en niks hielp echt goed.
  Het is wel zo dat eczeem soms jaren slecht gaat en soms jaren goed.

  Dus ik ben beetje bang dat jij en je kindje er mee moet leren leven .. maar ik heb zeker tips voor je 😉

  – Niet elke dag een nieuwe romper aan doen.
  – wassen met parfum vrije wasmiddel en geen zeep etc gebruiken
  – in bad doen met zemelen.
  – temperatuur kan ook veel doen.. zorg dat het niet te droog is in huis want dan gaat de huid vaak jeuken

  Gebruik eczema crème van Grahams.
  Je kan op hun officiële site proefmonsters aanvragen.

  Maar ik zweeeeeer bij dat spul. Paar jaar geleden kreeg ik weer veel last van eczeem en toen heb ik dat gebruikt.. echt zo snel waren die extremen plekken weg en wou dat ik dit spul als kind al had


  gebruiker881837
  Bijdrager
  #10408593 Quote

  Hoi Margreet,

  Wat ontzettend vervelend voor je zoontje. Uit ervaring weet ik hoe wanhopig het kan voelen als je kind zoveel last heeft van eczeem.

  Het is een enorme zoektocht en voor iedereen is een andere aanpak vereist.

  Mijn dochter heeft zo erg last van eczeem gehad dat ze van haar kruin tot haar enkels onder stond. Wat startte bij haar benen en armen breidde alleen maar verder uit. Nu twee jaar later heeft ze geen enkel plekje eczeem meer, haar huid is volledig hersteld. 

  Wat we hebben gedaan en wat NIET werkte:

  Dermatoloog, tot klasse 4 hormoonzalf gehad (zwaarste hormoonzalf). Hierdoor werd het alleen maar erger. Toen teerzalf gekregen, laatste redmiddel van de dermatoloog. Mijn kind rook alsof ze in gesmeerd was met vloeibaar asfalt. Ze moest daarnaast een krabpak aan in de nacht.  Het was toen hoog zomer.  De huid moest ik vet houden met koelzalf. 

  Wat we hebben gedaan en wat WEL werkte:

  Voorheen had ik weinig met alternatieve geneeswijzen en middelen. Door het internet kwam ik uit bij een mesoloog en zij was onze laatste hoop. 

  Ze kreeg probiotica voorgeschreven die haar darmen hebben hersteld. Daarnaast deed ze onderzoek naar voedingsstoffen waar onze dochter niet goed tegen kon. Dit bleek bij haar lactose in melk , geraffineerde suikers, varkensvlees en anijs te zijn.  

  Daarnaast krijgen wij het advies om Meine Base badzout te gebruiken Meine Base Badzout is een  badzoutconcentraat en heeft een pH waarde van 8,5. Door de osmotische werking stimuleert Meine Base de huid om zuren en gifstoffen uit te scheiden en ondersteunt daarbij het zelf vettende vermogen van de huid.

  Dit alles zorgde ervoor dat de huid van onze dochter volledig is hersteld. Nogmaals wat voor ons werkte wil niet perse voor jullie zoon werken. Maar laat je alsjeblieft niet door de reguliere zorg zomaar afwimpelen met hiermee moet hij/ jullie leren leven. 

  Heel veel succes en sterkte gewenst!  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct