Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eczeem En Astma

 • Auteur
  Berichten
 • #10471102

  Hoi allemaal,

  hopelijk hebben jullie tips of herkennen jullie mijn verhaal.

  mijn zoontje is 2 jaar en heeft eigenlijk al 2 jaar last van eczeem, jeuk ect en vaak vieze snotneuzen en hoesten/ benauwdheidsklachten. 
  vind het zo moeilijk omdat hij nog niet goed alles kan aangeven. Met regelmaat heeft hij verhoging, al vaak naar huisarts geweest maar we krijgen het niet onder controle. 
  Iemand tips? 
  We gebruiken nu ook natuurlijk zeezout voor in bad. 
  alvast bedankt!


  Ananasss
  Bijdrager
  #10471120 Quote

  Geen tips. Wel herkenning. Hier al 2 jaar lang snotneuzen, meerdere longontstekingen gehad, eczeem en een kippenei-allergie. Eczeem gaat hier redelijk door amper te badderen, ei producten eet ze dus niet, en de snotneuzen moeten we voor lief nemen. De longontsteking is altijd zielig, proberen haar het zelf aan te gaan maat toch al 4x een antibioticum kuurtje gehad. 


  Moedervan
  Bijdrager
  #10471158 Quote

  Mijn dochter heeft precies dezelfde combinatie. In mei 2 geworden. Gebruiken jullie al medicatie voor de astma. Mijn dochter was om de week ziek. Wij werden er gek van. Sinds 3 maanden gebruiken wij nu flixotide. En geen 1 keer meer echt ziek geweest. En vanuit de longverpleegkundige kregen wij vaseline lanette als tip. Dit werkt echt super. Smeren haar er iedere avond mee in. Kan het alleen bij de apotheek halen. Gaan maar 2 keer per week in bad. Maar haar huid ziet er weer super uit en is niet constant ergens aan krabben. Succes


  Dootje
  Bijdrager
  #10471186 Quote

  Mijn dochter had soortgelijke klachten!

  Het enige wat hielp was stoppen met zuivel. Dus echt alles waar zuivel/lactose in zit ellimineren. Na 1 maand zag ik duidelijk verbetering!


  Leidschje
  Bijdrager
  #10471335 Quote

  Ik zou voor wat betreft het eczeem een verwijzing vragen naar de dermatoloog, die kan echt voor de specifieke soort eczeem helpen. Wij hebben speciale olie gekregen voor in bad. En gebruiken ook lanette vaseline crème, wel verdund met water, om hem in te smeren en de huid vet te houden.

  #10472949 Quote

  Dank voor jullie reacties! 
  We zitten bij de dermatoloog en hebben crème, maar je hoort van iedereen dat je huid er dun van wordt. Al zegt de dermatoloog van niet. We kijken naar de huid of het nodig is en anders met vette crème insmeren inderdaad. 
  hebben nu eindelijk een verwijzing gehad naar de kno arts om verder te kijken. 

   

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  STW
  Bijdrager
  #10473125 Quote

  Onze dochter heeft ook veel last gehad van eczeem tot we elke dag met deze crème zijn gaan smeren: Lasagne Roche Lipikar ap+ balsem. Nu hebben we hooguit twee keer per jaar nog hormoonzalf nodig voor een uitbraak. Ik kwam deze crème ook op een forum tegen en voor ons is het echt de winnaar. De vaseline Lanette was niet fijn smeren en werkte ooo niet bij onze dochter. Deze wel.


  Jippie
  Bijdrager
  #10474856 Quote

  Wij zijn ook bij de dermatoloog geweest. We kregen een vette zalf, geen idee meer welke. Geen lanette. En een hormonzalf om het weg te krijgen. Ik begon toen over la roche en dat was ook heel goed zei ze, alleen die moet je zelf betalen. Dat maakt mij niet uit, want het werkt wel. Dus wij smeren elke dag met La roche (alleen online en bij apotheek te krijgen) en nog maar een heel enkel keertje met hormoonzalf.

  #10474947 Quote

  Ik zou beginnen met bij de huisarts vragen om een doorverwijzing naar de kinderarts. Die kan je vervolgens weer verder helpen met evt een dermatoloog en andere specialisten.

  Vind het altijd een beetje egoïstisch van huisartsen dat ze dat lang niet altijd zelf opperen om door te verwijzen. Je moet ook gewoon erkennen wanneer iets buiten je eigen macht/expertise ligt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct