Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eenkennig 8 Mnd

 • Auteur
  Berichten
 • #10563152

  Onze dochter is nu 8,5 mnd. Mijn schoonmoeder past sinds dat ze 3 mnd is wekelijks een avond op haar bij ons thuis. Ze brengt haar dan ook naar bed maar al vanaf het begin is onze dochter dan aan het brullen. Alsof ze het niet oké vindt dat ze door iemand anders naar bed wordt gebracht. Nu is het zo dat ze sinds een paar weken al begint te huilen als ze haar oma ziet of als die haar vasthoudt. Niet alleen op die oppasavond maar elke keer als ze haar ziet. Het lijkt haast alsof ze nu een verkeerde associatie met haar heeft. Maar het kan ook eenkennigheid zijn, want dat lijkt bij anderen nu soms ook te spelen. Laatst heeft oma ook een tijdje overdag op haar gepast en toen heeft ze ook de hele tijd gehuild.

  Volgend weekend hadden we gepland dat onze dochter een nachtje bij oma zou slapen. Ik heb daar nu alleen niet echt een goed gevoel bij. Niet voor m’n dochter maar ook niet voor m’n schoonmoeder.

  Herkennen jullie deze situatie? En hebben jullie tips?


  Essil
  Bijdrager
  #10563168 Quote

  Dit lijkt iets meer dan eenkennigheid. En inderdaad heel zwaar voor je schoonmoeder. Het is heel moeilijk om zelf kalm te blijven als een baby huilt. Dat kan een verkeerde dynamiek opleveren. Gun hun beide pauze van een paar maanden. En probeer het dan nog eens.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct