Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eenkennig

 • Auteur
  Berichten

 • Bianca Stok
  Bijdrager
  #10561655

  Beste ouders,

  Ik ben benieuwd of ander ouders dit ook hebben of herkennen en hoe ze hier mee zijn omgegaan.

  Ik heb een dochter van 5 jaar, het is een hele slimme maar ook gevoelige meid. Haar vader en ik zijn toen ze 1,5 was uit elkaar gegaan. We hebben vanaf het begin eigenlijk al een vaste omgangsregeling. Ze is op 3 vaste dagen in de week bij haar vader. Dit is met heel veel ups en downs gegaan. De ene keer gaat het beter dan de andere keer.

   

  We merken nu al een aantal weken, misschien al wel maanden dat ze weer heel erg naar mama toe trek. Ze wil eigenlijk alleen maar bij mama zijn en nergens anders. Zodra ze niet bij mama is dan mist ze mama. Dit is zowel op school/ bso/ opa&oma/ bij vriendjes en bij haar vader.  Dit is natuurlijk voor haar heel vervelend en lastig maar ook voor de mensen om haar heen. Als ze door papa word opgehaald dan duurt het soms een uur voordat ze mee gaat en 3 uur later krijg ik alweer spraakberichtjes, video gesprekken van haar dat ze naar huis wilt en bij mama wilt zijn omdat ze mama mist.

  Hierbij komt ook nog eens dat ze bij mij thuis heel vaak ontploft dat ze woede aanvallen krijgt en alles bij elkaar schreeuwt, met spullen begint te gooien en te doen. Dis is meestal als ze gewoon 3 dagen bij haar vader is geweest. 

  Ik heb laatst hier met haar over gehad en als ik dan aan haar vraag hoe dit komt en waarom dit altijd bij mama gebeurt en nooit ergens anders. Ze zegt dan zelf dat ze bang is dat andere mensen dan boos of verdrietig zouden worden. Dat ze het hun naar hun zin wil maken. 

  Ik krijg hierbij het idee dat ze op andere plekken op haar tenen aan het lopen en is en dat ze bij mij alle emoties eruit gooit.

  Herkennen andere (gescheiden) ouders dit? Wat kunnen we eraan doen?

   

  Gr. B

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct