Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerder Onderzoek Ivm Verleden Chlamydia

 • Auteur
  Berichten
 • #10082607

  Hoi allemaal, 

  Sinds kort hebben wij een actieve kinderwens. We zijn beiden 30 en gezond. Echter, in het verleden heb ik eenmaal Chlamydia gehad. Hier ben ik bij ontdekking direct voor behandeld. Ik heb alleen geen flauw idee hoe lang ik hiermee heb rondgelopen. Dit kan maanden, maar ook jaren zijn. Ik heb nooit klachten gehad. Ik had een koperspiraaltje en heb hiervoor 2 keer een inwendig onderzoek +echo gehad. Hierop was alles goed, maar ik weet dat ontstekingen van de eileiders hierop niet te zien zijn. 

  Ik maak me toch best wel zorgen dat er schade achter is gebleven. Ik heb al teveel verhalen gelezen (gek maken, ik weet het) van vrouwen die er idd schade aan over hebben gehouden. 

  Ik weet dat je normaal gesproken pas na een jaar kunt aankloppen voor verder onderzoek, maar als je op voorhand al (grote) kans hebt dat het niet goed zou zijn, kun je dan eerder terecht om in ieder geval de eventuele schade op te zoeken? Stel dat het ons niet lukt en na een jaar blijkt er schade te zijn, dan voelt het toch wel een beetje “hadden we kunnen weten”. 

  Heeft iemand hier ervaring mee? 

  Alvast bedankt!

  Groetjes 


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10082637 Quote

  Je kunt het altijd vragen natuurlijk, ookal denk ik zelf niet dat je eerder zo’n onderzoek krijgt. Zelf 1 jaar lang geprobeerd zwanger te raken en na 1 jaar bij ziekenhuis terecht gekomen. Hier kwam naar voren dat ik in het verleden chlamydia heb gehad, maar wanneer en hoelang weet ik niet! Ik kreeg echter pas een onderzoek van mijn eileiders na een half jaar proberen via ziekenhuis! Gelukkig was er overigens niks mis! 


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10082675 Quote

  Hoi buxus,

  ik herken je verhaal wel een beetje. Ook bij ons is er chlamydia ontdekt vrij toevallig. Nooit klachten gehad maar waarschijnlijk wel erg lang mee gelopen. Doordat ik ook nog eens erg onregelmatig ben en sinds mijn spiraaltje verwijderd is erg veel last heb van pijn rond de verwachtte menstruatie toch naar de dokter gegaan. Alles uitgelegd en ze weet mijn verleden met chlamydia dus ook en mogen nu over een aantal weken naar de kliniek! Gelukkig! Maakt je toch wel zorgen en maakt jezelf idd gek. Wij zijn overigens 9maanden onderweg naar de eerste zwangerschap. 

  Als je niet pas in de eerste of 2de ronde zit, zou gewoon naar de dokter gaan en uitleggen wat er speelt. Hopelijk heb je een begripvolle arts en sturen ze je snel door. Het is niet bij elke huisarts zo dat je echt pas na een jaar mag aankloppen. Misschien heb je geluk.. 

  succes!


  Chantiie
  Bijdrager
  #10082681 Quote

  Hallo,

  Zelf ook in het verleden chlamydia gehad zonder dat ik het zelf in de gaten had. Intussen ben ik 21 week zwanger en was het in de 2e ronde al raak! Ik zal me er dus niet al te druk over maken als ik jou was ☺

  #10082682 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Zoals ik het lees op internet kan het heel wisseld zijn of er schade is, maar het houdt me toch bezig.

  Onze eerste ronde is momenteel aan de gang dus het is echt op de zaken vooruit lopen, maar dat zorgen maken gaat niet weg. Vooral omdat het meerendeel om mee heen toch wel binnen 1 tot 3 maanden zwanger is is dat mijn referentiekader. maar ja, die hebben geen chlamydia gehad. 

  Het zou gewoon en domper zijn als je over een jaar iets bevestigd ziet wat je wellicht al had kunnen weten.. 


  gebruiker158055
  Bijdrager
  #10082718 Quote

  Gewoon de huisarts bellen en vragen. Ik was 34 toen ik stopte met de pil maar mocht gelijk na een half jaar al naar het ziekenhuis ivm de leeftijd. Dus gewoon even advies inwinnen. Kan me indenken dat je je zorgen maakt


  Mumslove
  Bijdrager
  #10084914 Quote

  Ik denk dat je je hier niet teveel zorgen over moet maken. Ik heb in het verleden ook chlamydia gehad. Best lang denk ik. Maar geen klachten dus ook geen erge buikpijn etc. Het kán naar boven slaan zeg maar… richting je eierstokken. Maar dat hoeft helemaal niet. En volgens mij is het zo dat het je eierstokken dan kan verstoppen. Maar dan zou je m.i. toch geen eisprong hebben? 

  Mijn huisarts zei destijds dat ik me geen zorgen moet maken. Dat idd vrouwen erdoor beschadigd kunnen raken als ze er jaaaaaaren mee lopen. En mocht het tegen de tijd dat ik zwanger ben niet lukken.. dan kunnen ze met contrast vloeistof eventuele verstopte eierstokken doorspoelen.

  Zo heel verhaal haha. 2 vriendinnen van mij hebben allebei chlamydia gehad en allebei een kindje. Het is de meest voorkomende SOA en dat het schade kan brengen.. wil niet zeggen dat dit ook zo is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct