Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerder Willen Bevallen

 • Auteur
  Berichten
 • #10576964

  Hoi! Ik ben momenteel 38.3 zwanger van ons eerste kindje. De fysieke klachten die ik ervaar zijn niet meer te doen, ik kan amper lopen van de rug/bekkenpijn en mijn enkels/voeten/handen zijn ontzettend gezwollen door de vocht. Kortom: ik trek het niet meer.

  Vanaf het begin is al gezien op echo’s dat mijn baby bovengemiddeld groeit. Hij groeit wel nog netjes binnen de lijnen maar zit wel aan de bovenkant. Ik heb ook al vanaf het begin een behoorlijk grote/zware buik(ik weet dat dit niks zegt over de grootte van je kind, maar het is wel pittig).

  Nu ken ik veel mensen om mij heen en in mijn familie die allemaal ver over tijd zijn gelopen en enorme baby’s kregen met alle gevolgen van dien (spoed keizersnedes, zware bevallingen, vergiftigingen). Ik wil mede hierdoor en door mijn grotere baby gewoon echt NIET over tijd lopen.

  Ik heb geïnformeerd bij de verloskundige over strippen maar ik merk dat ze daar niet direct om staan te springen. Wat mij enorm zorgen baart.. zo gaf ik bijvoorbeeld mijn zorgen aan over de grootte van mijn kind. Waarop zij het wegwuifde want volgens de cijfers waren 10% van alle baby’s groter. Wat dus inhoud 90% van alle baby’s kleiner… maar ze zou zich pas zorgen maken als 3% van de baby’s groter was.

  Nou bij de mensen in mijn omgeving hadden ze telkens veel te weinig geschat, soms wel 800 gram zwaarder! Dus ik vertrouw het niet.

  Iemand tips hoe ik ze toch kan overtuigen om met 39 weken OF als het echt niet anders kan 40 weken te strippen? Of in te leiden?


  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10576965 Quote

  Hi! Ik begrijp je zorgen en wens om niet overtijd te lopen, dit had ik ook na mijn eerste zwangerschap. Mijn gyn was zo lief om bij 39-3 te voelen of ze kon strippen en dat gebeurde omdat ik al iets ontsluiting had. Ik zal je zorgen nogmaals kenbaar maken bij je VK en vragen of ze bij je controle bij 39 gewoon even kunnen voelen. Als alles nog pot dicht zit heeft strippen weinig zin maar wie weet kan het wel en geeft jou dat rust. Een relaxte bijna mama is belangrijker dan een gestresste dus ik zal het ook daar op gooien en wie weet zijn ze dan wel iets happiger want ze zijn zo terughoudend hier…

  #10577070 Quote

  Hoi hoi,

  Inderdaad even vragen of ze binnen kan voelen of er al wat op gang gekomen is. Ik kon vanaf week 35 niet meer en heb dit aangegeven, hierdoor werd mij een ballonnetje aangeraden. Die kreeg ik met 39.3 en met 39.4 is onze dochter geboren. Weliswaar door een keizersnede maar dat was omdat ik een weeenstorm kreeg maar de weeen er niet voor zorgde dag mijn ontsluiting verder ging. 
  Want ik weet niet beter dan dat ze met 39 weken ‘gehaald’ mogen worden. 


  Essil
  Bijdrager
  #10577295 Quote

  Ik heb ergens gelezen dat ze aan het begin van de bevalling met een inwendige echo al kunnen kijken of je baby door je bekken past. Dit schijnt een hoop ellende te kunnen voorkomen, omdat dat dan bijtijds naar een keizersnede kan worden omgeschakeld. Misschien je verloskundige is vragen zich daarin te verdiepen?

  Of overleggen of je eerder ingeleid kan worden?

  #10579856 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ze hebben geprobeerd te strippen op precies 40 weken, maar ik zat nog helemaal dicht. Vandaag inwendig onderzoek gehad bij de gynaecoloog (40+5) en nog steeds dicht. Morgen word ik dan eindelijk ingeleid, met bijna 41 weken. Ik ben blij dat ik op tijd aan de bel heb getrokken en ben blijven zeuren, anders gingen ze echt pas met 41 weken wat doen, en zoals je ziet had ik dan alweer bijna op 42 gelopen voordat er wat gebeurd. 

  Nu hopen op een voorspoedige bevalling.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct