Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste afspraak fertiliteit

 • Auteur
  Berichten

 • Ajstr
  Bijdrager
  #10504233

  Kan iemand mij vertellen wat we kunnen verwachten? Ik heb namelijk geen flauw idee. Wij hebben 2 december onze eerste afspraak gepland staan.


  Lewis
  Bijdrager
  #10504253 Quote

  Waarschijnlijk enkel een gesprek met veel vragen over wat jullie al geprobeerd hebben en je levensstijl. Evt een inwendig onderzoekje met de eendenbek en een echo. 

  Voor vervolgonderzoek krijg je een verwijzing en moet je steeds weer op wachten. En dan weer wachten op de arts voor de uitslag. En dan weer vervolgonderzoek, etc. Soms als ze niks vinden wordt je ook weer een tijdje naar huis gestuurd. Als ze wel wat vinden ben je sneller klaar voor behandelingen natuurlijk. Maar mijn ervaring is dat je een lange adem en veeeeeel geduld moet hebben. 

  Succes! Spannend zo’n volgende stap. Hopelijk brengt het jullie verder.


  Ajstr
  Bijdrager
  #10504523 Quote

  Oooh God.. klinkt als een flink traject. Hoe lang heeft het bij jullie geduurd voordat de onderzoeken voorbij waren?


  Zwindo
  Bijdrager
  #10504568 Quote

  Lewis heeft al een goede uitleg gegeven. Inderdaad eerst een algemeen gesprek over jullie gezondheid met aansluitend vaak een inwendig onderzoek bij de vrouw. Houd er ook rekening mee dat er met het inwendige onderzoek een uitstrijkje gemaakt kan worden als dit nog nooit of een lange tijd geleden gedaan is. Daarnaast kunnen jullie ook een verwijsbrief krijgen om bloed te prikken of in sommige ziekenhuizen wordt je gelijk doorgestuurd naar de bloedprik post. Vraag wel even goed na voor jezelf op welk moment in je cyclus je geprikt moet worden. Ik heb hierdoor 2x moeten bloedprikken. 

  Het meest verschrikkelijke (vind ik) is het vele wachten. Bij ons zaten er regelmatig maanden tussen de afspraken in (ook afhankelijk van de drukte van je ziekenhuis/fertilteitscentrum). Het is vaak echt een lange adem. Wij zijn rond maart 2019 in de mmm terecht gekomen (zitten er nu nog steeds in), maar alle diagnosen zijn Q3 2020 ergens vastgesteld d.m.v. een kijkoperatie. Eind 2020 zijn we begonnen met de behandeling. Nou heeft corona wel ook nog voor de nodige vertraging gezorgd. Vinden ze iets ga je inderdaad sneller door naar de volgende onderzoeken. Vinden ze geen aanleiding tot verminderde vruchtbaarheid kan je zo nog weer naar huis gestuurd worden om het nog een paar maanden te proberen. 

  Ook na een mogelijke diagnose is een behandeling pittig. Je bent echt afhankelijk van andere. Het grootste deel is dat je wacht tot je weer iets mag of kan doen. Je gaat van hoop naar teleurstelling om jezelf weer energie en moed in te praten en je klaar te maken voor de volgende ronde. Hoe langer het duurt hoe meer je te incasseren hebt. Ik zeg dit niet om je bang te maken, maar om eerlijk naar je te zijn. Belangrijkste is om echt leuke dingen in te plannen met vrienden en je partner. Juist ook echt met je partner om te genieten van de dingen die je nu samen hebt.

  Heel veel succes in ieder geval! Het is allemaal enorm spannend om deze stap te maken. Ik hoop dat het uiteindelijk niet voor jullie nodig blijkt te zijn en jullie toch snel op een natuurlijke manier zwanger mogen worden. 


  Ajstr
  Bijdrager
  #10504662 Quote

  Heel erg bedankt voor je eerlijkheid. Pittig om te lezen wel hoor. Zie er nu wel een beetje tegenop, maar mogen al lang blij zijn met wat er allemaal kan tegenwoordig! En nog bedankt voor je tip met bloed prikken.

  Hoe zijn jullie hier samen allemaal doorheen gekomen? Of echt door afleiding en leuke dingen doen?


  Zwindo
  Bijdrager
  #10504744 Quote

  Het is inderdaad pittig, maar zoals je zelf al zegt wees je er vooral van bewust dat we mogen boffen dat er tegenwoordig zoveel mogelijk is. Wij kennen een ouder stel wat ongewenst kinderloos is. Zij hebben de keuzes die wij nu hebben nooit gehad. Daardoor ben ik extra dankbaar voor de mogelijkheid om zo’n traject in te gaan. Ondanks dat het pittig en zwaar is. 

  Ik denk dat iedereen zijn eigen weg vind om door zo’n traject te komen. Het belangrijkste is blijven praten met elkaar en eerlijk zijn naar elkaar toe m.b.t. hoe je over dingen denkt en wat je voelt. Voor ons helpt het dus ook om daarnaast echt leuke dingen in te plannen waar je naaruit kan kijken en even alles los kan laten en genieten van de momenten samen. 

  Probeer voor nu gewoon er zo open mogelijk in te gaan en alles over je heen te laten komen. Je kan wel proberen na te denken en te piekeren over hoe dingen zullen lopen etc. maar in de praktijk zal het allemaal toch ook anders gaan. en met piekeren en jezelf gek maken over allerlei scenario’s heb je uit eindelijk alleen maar jezelf mee. 

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  Ajstr
  Bijdrager
  #10504940 Quote

  Super bedankt voor je uitgebreide antwoorden en de moeite die je hebt genomen mijn vragen te beantwoorden en tips te geven. Ben ik echt mee geholpen!

  Ga nu met wat meer kennis en gevoel wat we kunnen verwachten de periode naar mijn afspraak in. 😊😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct