Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste Echo 11

 • Auteur
  Berichten

 • MiesK
  Bijdrager
  #10465250

  Hoi dames, ik heb vandaag de 7 weken echo gehad, maar ik blijk nu dus 6 weken zwanger te zijn, het vruchtje was een stuk kleiner. De verloskundige keek eerst via de buik, want ze dacht dat ik 7 weken was en ze het misschien al goed kon zien. Onzekerheid sloeg toe, ze zag van buitenaf niks in mijn baarmoeder zitten. Ik dacht, nou daar gaan we hoor! Toen ging ze een inwendige echo maken en zag ze in eerste instantie ook niet echt wat zitten, maar gelukkig zag ze op den duur een vruchtje met dooierzakje, bloedsomloop en… een kloppend hartje! Pff voelde me wel ff ontzettend onzeker, zo van, het zal toch niet wéér zo zijn dat er iets niet goed is.. voorál omdat het kleiner was dus dacht wel even dat het gestopt was met groeien ofzo. Ik weet niet wat ik dacht, maar nu voel ik steeds wat meer opluchting. O ja en het echo apparaat deed het tussendoor ff niet meer!! Moest ze weer opnieuw opstarten… zo zie je maar, elke echo is weer net zo onzeker en spannend, elke uitkomst kan goed of slecht eindigen.. daarom kan ze nu niet zeker zeggen of het allemaal goed gaat komen, dat weet je gewoon niet.. ze was wel hoopvol en wij hopen ook het negatieve wat meer los te laten en ons te richten op het moois wat in me groeit.. ik moest dit even kwijt! Xx


  DaniAld
  Bijdrager
  #10465263 Quote

  Hoi Ienieminie, 

  Ik snap dat je je verhaal even kwijt moet en dat de eerste echo misschien anders is gegaan dan verwacht. Wanneer was de eerste dag van je laatste menstruatie en hoe lang duurt je cyclus? Misschien heeft jullie kleintje zich gewoon pas laat ingenesteld? Ik heb over 1,5 week mijn eerste echo en ik hoop dat ik dan wat meer gerust gesteld kan zijn, maar als ik jou verhaal nu lees weet ik gewoon dat je pas helemaal gerust bent als de kleine veilig in je armen ligt (en dan beginnen er weer nieuwe zorgen). Hopelijk kun je het een beetje loslaten en probeer te genieten van het feit dat je een kloppend hartje hebt gezien! Dat lijk mij in elk geval al heel wat!! 


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10465265 Quote

  Bij mijn 1e zwangerschap ben ik 2 dagen vooruit gezet. Bij mijn 2e zwangerschap een week terug gezet. En bij deze zwangerschap kwam de verloskundige op dezelfde dag uit als ik had betekend obv mijn laatste menstruatie.

  De eerste 2 zijn kerngezonde mannen. En de 3e is voor zover ze het kunnen zien een gezonde dame. Dus het hoeft niets bijzonders te zijn hoor als ze denken dat je minder ver zwanger ben. Een goed kloppend hartje is in deze fase het belangrijkste!


  Lorraine
  Bijdrager
  #10465266 Quote

  Hoi! Ik had gister de echo met 8 weken en dat was ook een vaginale echo. Mijn verloskundige ging er al vanuit dat het vaginaal zou zijn met die termijn, dus dat is niets om je druk over te maken!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct