Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste Echo 5

 • Auteur
  Berichten

 • Piepp
  Bijdrager
  #10133801

  Hoi allemaal! 

  Morgen heb ik mijn eerste echo, en ben super zenuwachtig! Maar heb er ook heel veel zin in! 

  Iemand ervaringen? Zou deze echo inwendig of uitwendig zijn?

  Groetjes


  MarBosch
  Bijdrager
  #10133809 Quote

  Dat is ook spannend! Inwendig of uitwendig ligt aan hoe lang je zwanger bent en de apparatuur van de praktijk. Mijn echo’s waren allemaal uitwendig bij een echoscopist. Een echoscopist is geen zorgverlener waardoor zij geen inwendige echo mag maken. Een vk of gynaecoloog mag dit wel. 

  Geniet ook van het bijzondere moment. Ik hoop voor je dat alles er goed uit ziet! 

  #10133816 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Mijn eerste echo was met 8 weken, en die was inwendig. Vond ik ook heel erg spannend, ben niet zo van dat gefrutsel daar beneden, maar eigenlijk stelt het niks voor. Even verstand op nul, broek uit en genieten van het wondertje in je buik. 

  De tweede echo, met 10 weken, was wel uitwendig.

  Veel succes!


  NicolientjeP
  Bijdrager
  #10133819 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Bij mij was de eerste echo met 6 weken (ivm bloeding) inwendig. Zag er heel erg tegenop, maar het viel reuze mee. Vanaf 7 weken zijn ze bij mij allemaal uitwendig gemaakt.

  Geniet van het mooie moment! 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10133823 Quote

  Ik heb beide gehad. Tip; zorg dat je een volle blaas hebt. Werkt als een soort vergrootglas, kunnen ze  t beter zien met uitwendige echo. Inwendige echo is inderdaad even een gek idee. Maar is mij reuze meegevallen! Verstand even op 0, en zodra je dan wat ziet maakt het je niks meer uit 🙂


  Gevavi
  Bijdrager
  #10133837 Quote

  Een inwendige echo stelt echt niks voor. Het enige is dat het wat gênant is. Het doet geen pijn. Ik trek wel een langer shirt of truitje aan zodat je minder in je blote kont staat 😜 gewoon voor je eigen gevoel is dat prettig. Echt niks om je druk om te maken! Verstand op 0 en doen! Veel kijk plezier gewenst 😘 echt helemaal niks om je druk om te maken… ECHT NIET!!! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10133838 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik heb met 7+4 mijn eerste echo gehad. We zijn uitwendig begonnen, maar uiteindelijk toch inwendig, omdat we een tweeling blijken te verwachten. Vaak is een eerste echo inwendig. Dat stelt niets voor hoor. Veel plezier morgen! 

   

  #10133840 Quote

  Mijn eerste echo was inwendig, en met 32 weken nog een inwendige echo gekregen om te checken of de placenta niet te laag lag. Vond het van te voren echt een rotidee (ik denk iedereen wel), maar het is alleen maar fantastisch om dat boontje met een kloppend hartje voor het eerst te zien 😍

  Ik had een volle blaas, maar die was zo vol dat ik toch moest gaan plassen want ze zagen niks 😂

  Veel succes!!


  MHammy
  Bijdrager
  #10133849 Quote

  Kan inderdaad beide kanten op. Bij mij bij de 1e zwangerschap was uitwendig niet goed genoeg te zien, dus toen inwendig. Bij de 2e zwangerschap was uitwendige echo wel prima dus was inwendig niet nodig. Beide echo’s waren bij 8 weken. Als het eerder is dan 8 weken is kans op inwendig wel groter omdat het vruchtje dan nog kleiner is en dus moeilijker te zien uitwendig. Inwendig is gek idee, en hoe heftig het voor je is kan ook van je verleden afhangen. Ze vragen bijvoorbeeld naar evt vervelende sexuele ervaringen waardoor het meer beladen zou kunnen zijn. Het doet geen pijn, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Wel een wat gek gevoel en je moet inderdaad de knop van schaamte omzetten, maar ja, dat zal je ook moeten bij een eventuele bevalling en ik denk dat dat nog veel heftiger zal zijn. Tenminste, dat stel ik me nu voor, heb ik zelf nog geen ervaring mee. 1e zwangerschap is in een miskraam geeindigd helaas. Daardoor toen ook aantal inwendige onderzoeken gehad bij de gyn, dus nu ervaring genoeg waardoor ik het niet erg meer vind.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct