Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste Fruit Groente Hapje

 • Auteur
  Berichten
 • #10215649

  Dag dames,

  mijn baby is nu bijna 4 maanden, tijd voor het eerste hapje!

  waar zijn jullie mee begonnen, hoe vaak, en hoe bouw je het op?

   


  Liesle
  Bijdrager
  #10215650 Quote

  Kijk eens op de site van het Voedingscentrum daar staan een hoop tips. Je kindje heeft het nu nog niet nodig voor de voedingsstoffen maar puur om aan de lepel en andere smaken en texturen te wennen. Kindjes houden van nature van zoet dus kun je beter met groente beginnen dan met fruit. Worteltjes of pompoen zijn wat zoetere groente en vinden ze vaak lekker. Je kunt dit koken en dan pureren en per dag ongeveer 3 tot 4 theelepels aanbieden. Restjes vries ik in in een ijsblokbakje


  Fishy
  Bijdrager
  #10215655 Quote

  Wij volgen de adviezen van Stefan Klejntjes, niet voor 6mnd dus ivm darmrijping. Daarna, zodra ze goed en stevig zelfstandig kunnen zitten, vuistgrote stukken :)! 

  #10215670 Quote

  Hier begonnen we met peer en banaan en wortel en bloemkool. 

  Ik ben gelijk met een schema begonnen die hij nu ook nog volgtik begon in de ochtend met fruit dus tussen  de fles van van 8 en 12 kreeg hij een paar hapjes fruit en savonds tussen de fles van 4 en 8 kreeg die een paar hapjes groente. 

  Zodat die gelijk  een schema had met sochtends fruit savonds  groente😊 en nu zijn het ondertussen hele bakjes  die hij eet natuurlijk😊


  StephW
  Bijdrager
  #10215716 Quote

  Ik deed steeds 3 dagen 1 soort, wortel, courgette, bloemkool, zoete aardappel, pastinaak. Na een week sochtends fruit, gewoon in t seizoen. Evt wat melk erbij. Eerste 2 maanden is het vooral proeven. Met 6 maanden at ze een aantal lepeltjes en na 7 maanden behoorlijk meer. Tussen de flessen in of iig niet net na een fles. Zo leuk die hapjes. Na 6 mnd ook brood (korst of zachte deel in kleine stukjes), cracotte, soepstengel, aardappel, vlees, ei. En ik ben op tijd begonnen met pindakaas, een waar succes. Vanaf 7 mnd geef ik ook een stukje komkommer of paprika. Gewoon testen en niet schrikken vd sterke kokhalsreflex


  Gebruiker VL
  Bijdrager
  #10215720 Quote

  Wij doen 4 dagen achter elkaar hetzelfde geven en dan 2x per dag. We geven 4 dagen groente, dan 4 dagen fruit en dan weer groente enz. We doen het nu een week of 3/4 en ze vind het heerlijk, we geven wel meer dan 3 lepeltjes.

  Wij geven wel potjes, ik vond het toch wel een gedoe om zelf te pureren. Ze krijgt een kwart potje aangeboden per keer.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10215765 Quote

  Wij gaven steeds 3 dagen lang 2x per dag hetzelfde. We zijn begonnen met peer, daarna wortels (groente en fruit om en om). Toen ik alle Olvarit smaken wel zo’n beetje gehad had, ben ik ’s ochtends fruit gaan geven en ’s middags groente en ben ik smaken gaan mengen. Ik heb qua hoeveelheid gewoon onze zoon gevolgd en omdat hij het zo lekker vindt, at hij al vrij snel een heel potje per keer.


  Roxxii
  Bijdrager
  #10216361 Quote

  Ik ben ook 1,5 week geleden begonnen. Zowel met groente en fruit. Smorgens na zn slaapje fruit en eind vd middag tussen 5 en 6 groente.

  ik ben begonnen met mango en perzik, en nectarine en banaan.

  pompoen, wortel, bloemkool en broccoli. Volgende week ataat courgette op het menu.

  elke smaak probeer ik 3x en dan weer iets anders. Wat over is vries ik in ijsblokjesbakjes met deksel in en dan haal ik er 3 blokjes per portie uit.

   

  ons vreetzakkie lust tot nu toe alles.

   

  geniet vd momentjes!

  #10216365 Quote

  Hoi, onze dochter wordt over 3 weken 6 maand. 

  We zijn begonnen met wortel, bloemkool en broccoli. Eerst kreeg ze een volle babylepel. Puur om te wennen. Vervolgens een paar babylepels en ze vond het steeds lekkerder. Bloemkool vond ze niet lekker, heb dit wel een week lang elke dag geprobeerd en dat ging goed. Ik geef haar nu porties ter grootte van 2 ijsblokjes, alleen groenten. Morgen begin ik met courgettes, daarna aardappel etc. Ik heb haar ook steeds op fruit laten sabbelen.

  Vanaf 6 mnd krijgt ze meer, fruithapje en pap. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct