Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Eerste Hapjes 3

 • Auteur
  Berichten

 • Zonnestraaaltje
  Bijdrager
  #10229898

  Hallo meiden,

  Mijn zoontje is bijna 18 weken en wij willen gaan beginnen met de oefenhapjes.

  Hoe hebben jullie dit aangepakt? Zelf hapje gemaakt of uit een potje? En als je potje gebruikt, kun je dan wat overblijft invriezen voor de volgende dag?


  Mariekevdkolk
  Bijdrager
  #10229904 Quote

  Ik ga er binnenkort ook me beginnen. Eerst potjes en met 6 maanden echte maaltijden. Zelf gemaakt.

  Schijnt beter te zijn eerst met groente te beginnen en pas later met fruit. Potjes die aangebroken zijn 24uur houdbaar, dus je kan 2 dagen doen met 1 potje, daarna moet je het weggoooien.


  Klijn
  Bijdrager
  #10229905 Quote

  Wij zijn bewust niet met potjes begonnen, vooral omdat je kleintje op het begin zo weinig per keer eet, dat ie het grootste deel weg kan gooien…. Ik koop verse groente, kook en pureer dat, doe een schep in een bakje voor die dag en de volgende, en vries de rest als ijsblokjes in. Zo heb je gelijk handige porties!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10229911 Quote

  Begin met zachte smaken zoals pompoen, zoete aardappel of wortel. Doe pas later bloemkool en broccoli, daar kan je kleine namelijk last van krijgen in het begin. 

  Ik deed ook altijd alles zelf koken, pureren en dan als ijsklontjes invriezen. 1 ijsklontje was dan ongeveer een oefenhapje. Zo kon ik het later uitbreiden naar meerdere ijsklontjes. 

  Als je een potje koopt kun je wat over blijft ook als ijsblokjes invriezen. Anders moet je steeds veel weggooien, ook zo zonde. In het begin zijn het vaak max 4 lepeltjes wat je kleine eet. 

  En hou het leuk voor je kleine. Als hij niet wil stop dan en probeer het de volgende dag opnieuw. 

  #10230071 Quote

  hoi

  Ik ben begonnen met potjes had geen idee hoe de dikte en structuur moest zijn 

  De potjes kun je 48 uur bewaren het ligt aan welk merk je koopt wat er op staat dus kan 3 x een potje gebruiken maar hier waren ze al met 2 dagen op vanaf de eerste dag en als je kleintje minder eet zou je best meer porties er van maken en invriezen wn ik heb alle potjes bewaard en doe daar als ik verse groentes maak doe ik daar in vind ik veel makkelijker als 10 ijsblokbakjes in men vriezer 

  #10230147 Quote

  Ik ben begonnen met potjes. Vond ik wel zo makkelijk. Ook voor m’n eigen zekerheid. Ik ben zo iemand die zich zorgen maakt of ik ’t wel goed doe als ik het zelf kook. 

  Ik gaf per keer ongeveer een kwart potje en dan 2x per dag om hem alvast te wennen aan 2 momenten. De andere helft gaf ik de dag erna. Ik ben begonnen met peer en daarna wortels. Ik gaf elke smaak ongeveer 3 dagen. Bij de opvang maken ze ’t fruit vers en daar heeft hij vanaf ’t begin gewoon een mix gekregen (appel, banaan, peer). Dat wordt niet aangeraden ivm wennen aan losse smaken, maar omdat ’t zo goed ging en meneer eigenlijk alles wel lekker vindt, durfde ik ’t wel. Inmiddels is hij 9 maanden en vindt eigenlijk alles lekker. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10230188 Quote

  Er zijn de afgelopen weken al zoveel items over dit onderwerp voorbij gekomen. Je kunt ook ff terug lijken, krijg je heel veel tips te lezen 😉

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen