Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste keer bij fertilliteitsarts geweest… volgende keer een HSG laten maken

 • Auteur
  Berichten

 • Malouke
  Bijdrager
  #10032467

  Hoi meiden,

  Vandaag voor de eerste keer bij onze fertilliteitsarts geweest…

  Ik ben sinds een jaar gestopt met de pil.
  Door de huisarts is er bij mijn man zaadcellenonderzoek gedaan (was allemaal prima). En bij mij bloedonderzoek voor antistoffen tegen chlamydia (was ook allemaal prima).

  Toen dus doorgestuurd naar het ziekenhuis…
  Gelukkig een hele aardige arts. Goed gesprek gehad en er werd bij mij een inwendige echo gemaakt. Ook dit was allemaal prima in orde. Volgens mijn kalender zou ik nu mijn eisprong moeten hebben en ook dat zag de arts op de echo. Eitje stond op knappen.

  Nu moet ik na mijn volgende menstruatie voor een HSG, of ook wel een baarmoedefoto genoemd. Dit vind ik best wel spannend.

  Ook vraag ik mij echt af wat het plan gaat worden als deze baarmoederfoto oke is?!

  Iemand ervaring met zo’n HSG?


  Beertje87
  Bijdrager
  #10034285 Quote

  Hoi hoi,

  Ik ben vanaf sept 2016 bezig voor een 2e.en heb nu in sept 2017 een hsg gehad en ik heb van de arts van te voren zenuwtabletjes gehad en ik moest savonds een ontstekingsremmer innemen en voor de behandeling een ibruphen. Al met al valt het serieus mee ik had veel spook verhalen gehoord. Maar met een eendenbek zetten ze het open dan brengen ze een slangetje naar binnen daar zit een ballonnetje aan en die word dan opgepompt bij je baarmoeder en dan spuiten ze de vloeistof in. Bij mij was alles goed.de gynaecoloog wilt ons nu nog niet verder helpen.

  Schijnbaar is het zo dat 10 tot 15% de kans op zwangerschap verhoogd door zo’n onderzoek zei ze. Dat is alleen in de eerste mnd zei de gynaecoloog. Dus ik ben benieuwd moet over 11dg wel of niet ongesteld worden.ben in sept al geweest. 

  Heel veel succes!!!


  Beertje87
  Bijdrager
  #10034286 Quote

  Eerste 4 mnd moet er staan nummertje 4 staat er niet tussen.

   

  #10067506 Quote

  Vandaag een Hsg gehad. Ik vond het echt heel erg pijnlijk. Mijn 2 vriendinnen hebben dit ook ondergaan en bij hun was de resultaat positief maar het onderzoek heel pijnlijk. Pijn heeft dus niets te maken met positief of negatief resultaat. Bij mij was op het eerste gezicht vandaag niets geks te zien, Maar volgende week de uitslag. 

   

  Het onderzoek duurt niet lang. Ze zijn langer bezig met de voorbereidingen dan het echte onderzoek zelf. De voorbereidingen vond ik niet prettig, Maar ook niet pijnlijk. Het onderzoek zelf was erg pijnlijk, maar kort. Daarna nog wat lichte buikpijn. 

   

  Succes ermee en laat het op je afkomen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct