Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste menstruatie na de bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • TJF
  Bijdrager
  #10125818

  Goedemorgen allemaal, 

  Ik dacht eergisteren ongesteld te zijn geworden voor het eerst sinds de geboorte van m’n dochter. Alleen na 1 dag een beetje bloed, is het bloeden gestopt. Hebben meer vrouwen dit meegemaakt? Want ik lees overal dat de 1e menstruatie juist vaak heftiger is..

  MN dochter is trouwens 3 maanden en ik geef nog borstvoeding .

  Alvast bedankt! 


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10125857 Quote

  Heej ik gaf ook borstvoeding en werd precies op de dag 4 weken na de bevalling ongesteld. Eerst alleen bloed afvegen en daarna mega erg. Zo heb ik mijn eerste menstruatie ervaren. 


  PM
  Bijdrager
  #10125865 Quote

  Hallo, 

  Het kan zijn dat je doordat je borstvoeding geeft een minder heftige menstruatie hebt gehad, dat heeft met de borstvoeding en bijbehorende hormonen te maken.. het is soms zelfs zo dat de menstruatie pas op gang lijkt te komen na het geven van borstvoeding. Sommige denken dat het een goede anticonceptie is maar het is alleen betrouwbaar bij volledige borstvoeding en dan ook maar een × aantal weken/maanden.. je krijgt namelijk eerst een eisprong dan een menstruatie en bij een eisprong loop je al kans op een zwangerschap.. 

  @kimmoe, de eerste 6 weken na de bevalling heb je bloedverlies van de bevalling, dit kan komen en gaan en weer terug komen, zo wel hevig als een beetje.. ik denk dus dat dat niet per se menstruatie is geweest (die info van 6 weken heb ik van vk, gyn en kraamhulp)..

  Mijn menstruatie, 5 maanden na de bevalling was qua hevigheid ongeveer gelijk maar leek minder pijnlijk.. ik was toen echt net de borstvoeding gestopt/aan het afbouwen..

  Groetjes


  TJF
  Bijdrager
  #10125876 Quote

  Thanks voor de reacties, ik denk dan dat dit nog niet echt een menstruatie was aangezien ik nog bv geef en ’t heel weinig was.

  anticonceptie gebruiken we inderdaad, nog even geen 2e haha 


  Juuno
  Bijdrager
  #10125893 Quote

  Bij mij kwam eerste menstruatie na 10 maanden (gaf ook borstvoeding). Qua hevigheid is mijn menstruatie tov vroeger gehalveerd. Nu 3 dagen last voorheen makkelijk 6 a 7 dagen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct