Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste schoentjes. Shoesme?

 • Auteur
  Berichten

 • MomApril
  Bijdrager
  #10190776

  Mijn kleine man is nu ruim een maand aan het lopen. Binnenshuis loopt hij eindelijk alleen op blote voeten. Met het mooie weer in aantocht wil ik vaker met hem naar buiten en dan zijn schoenen dus wel fijn!

  Ben gaan oriënteren en bij de eerste schoenwinkel hadden ze shoesme schoenen. De man gaf aan binnenkort nieuwe binnen te krijgen en zal mij een berichtje sturen wanneer hij ze binnen heeft. Intussen ben ik bij andere winkels gaan kijken wat ik mooi vind en nou kreeg ik vandaag dus te horen dat je shoesme schoenen het beste pas kan aandoen wanneer je kleine al 12 weken kan lopen. Dat heeft schijnbaar iets te maken met de afronding van de voet tijdens het lopen. Wanneer je ze te vroeg de schoenen met flex zool van shoesme aan doet, kun je een verkeerde loophouding aanleren. Dit was de eerste keer dat ik dit hoorde, want ik dacht juist dat die schoenen voor de allereerste stappen zijn.

  Nu weet ik dus niet meer wat ik moet doen, want ik wil mijn kleine man wel graag schoenen aantrekken. Maar wat is nu goed? Ik weet het niet meer en vroeg mij af of er meerdere zijn die dit verhaal hebben gehoord.


  MarBosch
  Bijdrager
  #10190791 Quote

  Nooit van gehoord.. binnenshuis lekker op blote voeten of anti slip sokken laten lopen.. en hoeveel loopt hij nu eenmaal buitenshuis? Ik had voor mijn dochter falcotto schoenen als eerste schoenen. Eerlijk gezegd lijkt het mij dat je er vanuit mag gaan dat de schoenen die op de markt zijn voor de kleintjes ook gewoon goed zijn toch? (Van dat soort merken iig)

   

  Kleine tip: kijk eens op marktplaats. Veel ouders kopen te vroeg schoenen voor kinderen waardoor ze bijna nieuw weer doorverkocht worden. Vooral bij de eerste maatjes 


  MelsD
  Bijdrager
  #10190793 Quote

  Never heard of. Enige wat mij verteld is, dat zodra ze de eerste stapjes gaan doen je het beste goede schoentjes aan kunt schaffen. Onze dochter is vorige week 1 geworden en begint de eerste stapjes los te zetten, toevallig vandaag haar eerste schoentjes (Falcotto) gekocht. Ze vond het prachtig! Binnen lekker op blote voeten en buiten op haar nieuwe stevige stappers!


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10190805 Quote

  Mijn zoontje had, toen hij begon met lopen, ook de eerste shoesme schoenen. Nooit gehoord dat dat slecht zou zijn. Maar goed, toen ik jong was werd mijn ouders juist verteld dat ze vooral stevige schoenen moesten kopen en die dachten er ook goed aan te doen. Hij heeft in elk geval een goede loophouding nu en hij is 4 .


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10190870 Quote

  Ik heb bij Van Haren de eerste schoentjes gekocht: Elefanten. Een Duits merk. Goeie schoenen!


  MomApril
  Bijdrager
  #10191025 Quote

  Ja ik ging er ook vanuit dat het goede schoenen zijn, je betaalt er ook nog veel geld voor ook. Bij mij in de familie komen zwakke enkelbanden vaker voor, dus goede schoenen zijn dan extra belangrijk.

  Ben verder ook bij van haren geweest, maar daar hadden ze alleen schoenen die veel te groot waren. Heb schoenen in maatje 20 nodig en dat is nog lastig te vinden dan. Misschien toch maar terug naar de schoenenwinkel!

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10191305 Quote

  Wij hebben schoentjes van als ik het goed zeg bardossa. Juist flexzooltjes omdat dat veel meer met het voetje meebeweegt en daardoor beter kan leren lopen. We hadden ook andere schoentjes gepast met dikkere zool en daar liep ze juist heel slecht op.


  Fief
  Bijdrager
  #10191364 Quote

  Ons werd ook Shoesme aangeraden als eerste schoentjes, wij hebben ze dan ook gekocht.  Je hebt verschillende “stadia” van de   Shoesme babylijn, laat je goed adviseren welke flexibiliteit in de zool nodig is voor jouw kindje. Wij vinden Shoesme ook vrij prijzig, maar onze dochter heeft heupdysplasie gehad vanaf 3 maanden, dus wij vinden het ook heel belangrijk dat ze goede schoentjes draagt. Hopelijk heb je hier wat aan.

  #10191372 Quote

  Het is juist goed om een flexibele zool te hebben als ze beginnen met lopen. Shoesme en Bunnies heb echt eerste loopschoentjes dus weet niet waar je hebt gelezen hebt maar klopt niet. Ze kunnen juist natuurlijk afwikkelen van de voet als die niet belemmert wordt door stugge zool 😘

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct