Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eerste vaccinaties

 • Auteur
  Berichten

 • Mama-T
  Bijdrager
  #10175702

  Hoi dames,

  Onze kleine man krijgt vanmiddag zijn eerste vaccinaties. Ik merk dat, de normaal zo nuchtere ik, hier toch wel zenuwachtig voor word. Ik krijg ook veel verschillende tips zoals een koud washandje meenemen en een warm badje naderhand. 

  Hoe zijn jullie ervaringen? Hebben jullie kleintjes hier veel last van gehad en zo ja, hoe zijn jullie hier mee omgegaan? Tips zijn welkom😊


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10175709 Quote

  Ik heb nadat de prikjes gezet waren die plekken gemasseerd en fietsbewegingen gemaakt met de beentjes. Na de eerste prikjes heeft ze bijna alleen maar geslapen. Steeds als ze wakker was die fietsbewegingen gemaakt. Verder heeft ze tot nu toe geen last van de prikjes gelukkig.  Hopelijk is dat bij jou kindje ook zo. Verder je kindje lekker veel knuffelen en vandaag verder niks meer gaan doen. 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10175714 Quote

  Hi, het is bij alle kindjes heel verschillend. Ik heb eigenlijk niets bijzonders gedaan behalve veel knuffelen en bij me houden. Bij koorts geef ik een zetpilletje en dan zakt t gauw. Ze heeft er nooit echt mega veel last van gehad op wat koorts na. Ik ga ook vanmiddag weer voor vaccinaties maar ze is inmiddels al 6 maanden. Succes! 


  Mama-T
  Bijdrager
  #10175730 Quote

  Thanks voor de tips! 

  Hopelijk reageert mijn kleintje er ook niet heel heftig op. We gaan het zien vanmiddag… jij ook succes vanmiddag Rooslii!

  #10175744 Quote

  Ik was van tevoren ook heel zenuwachtig. Ons zoontje heeft na z’n eerste prikjes veel geslapen, ietsjes verhoging gehad en ‘s avonds behoorlijk wat gespuugd. Heeft geen last van z’n beentjes gehad. De volgende dag was hij weer helemaal de oude. Wij vonden het heel erg meevallen! Geen zorgen dus! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10175762 Quote

  Trek een ruim broekje aan, dan hoeft de buikband niet zo over het zere beentje. Verder slapen ze altijd prima die dag bij mij. Komt goed.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  W83
  Bijdrager
  #10175777 Quote

  Mijn oudste was dan altijd hangerig. Lichtte verhoging in de nacht. De jongste ( heeft net de 14 maanden prikjes gehad) heeft nog nooit een reactie op de prikjes gehad. 


  Travelmom
  Bijdrager
  #10175838 Quote

  Onze kleine heeft ze twee weken geleden gehad en was daarna 1,5 dag jengelig en sliep minder goed. Geen koorts, maar hij had duidelijk last ervan. Uiteindelijk na een hele slechte nacht hem een zetpilletje gegeven en toen voelde hij zich beter. Veel bij me gehouden, dat wilde hij het liefst. Lekker samen op de bank gehangen met Netflix aan. Na een dag of 5/6 had hij nog zo’n dag en toen was het over. Viel reuze mee gelukkig. 


  StephW
  Bijdrager
  #10175873 Quote

  Mijn dochter sliep alleen veel, verder niks. Ik vond t erg meevallen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct