Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eet/drinkschema 8-9 maanden

 • Auteur
  Berichten

 • MamaEvanI
  Bijdrager
  #10458021

  Na mijn vorige topic over de overstap van borstvoeding naar flesvoeding heb ik weer even wat advies nodig 😊
  Onze dochter is ruim 8 maanden en wij zitten momenteel in de overgang van borst naar flesvoeding. ‘s Ochtends geef ik bv, overdag 2 flessen van een mix van bv en kv (60 ml bv en 90 ml kv) ik en ‘s avonds krijgt ze 100 ml gekolfde bv uit een flesje (dat is de overdag gekolfde melk) en daarna drinkt ze nog even aan de borst. Zo bouwen we de bv langzaam af en de kv langzaam op, dit gaat heel goed!
  Omdat ik 8 maanden volledig op verzoek heb gevoed en nooit wist hoe veel ze dronk ben ik op zoek naar welke hoeveelheden en de momenten om dit aan te bieden. Dan kunnen we daar naar toe werken, maar ik heb werkelijk geen idee.
  Onze dochter eet al goed: 1/2 boterham in de ochtend, fruithap naar haar 1e slaapje, hele boterham voor haar 2e slaapje, smiddags een snack van een cracotje of een soepstengel en een groentehap met iets van koolhydraten (aardappel, couscous etc). Hoe ziet/zag jullie schema bij 8-9 maanden er uit? Wat zijn de beste momenten voor de fles? Bv drinkt ze vaker op een dag kleine beetjes.. dus dat aanhouden is geen doen.


  Lewis
  Bijdrager
  #10458027 Quote

  Gaat heel goed zo hoor. Het aandeel melk zal vanaf nu wel gaan zakken denk ik, zodra de vaste voeding meer gaat worden. 

  Hier zijn we rond die tijd naar 2 slaapjes overgegaan en daarmee naar 3 flessen gegaan. De late avondfles verviel toen ook, die dronk onze dochter heel lang. Wij hebben wat hoeveelheid betreft altijd haar gevolgd. 

  Het was bij 9 mnd

  • 180+6 bij waken
  • Half broodje of pap voor ontbijt
  • Slapen
  • 1 stuk fruit na haar eerste slaapje
  • Boterham bij de lunch met evt wat fruit als wij dat ook aten
  • Na de lunch 150+5 en die dronk ze bijna nooit volledig op
  • Slapen
  • Klein tussendoortje als ze uit bed kwam
  • Avondeten met ons mee. Vaak al in stukjes want ze laat zich slecht voeren
  • 150+5 avondfles en die ging soms op en soms niet

   


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10458042 Quote

  Ohhhh dus als ik het zo lees kunnen we tzt naar 3 flessen op een dag. Ik weet soms niet wanneer ik die 2 flessen overdag moet geven omdat ze ook nog 2x 1,5-2 uur slaapt.
  Late avond voeding hebben wij al heel lang niet meer gedaan, ze slaapt al vanaf 4 maanden van 19u tot 7u dus we hebben hier te maken met een lekker slaapkoppie. Ze kwam ineens weer voor een nachtvoeding en dat kwam doordat mijn productie aan het afnemen was. Sinds we kv aan het (bij)geven zijn slaapt ze weer door. Thanks voor je reactie! Als ik dit zo bekijk zitten we op de goede weg!


  Lewis
  Bijdrager
  #10458105 Quote

  Het 3 flessen ritme werkt beter met 2 slaapjes ja. En dan is het even zien hoeveel je kindje per fles wil. Soms is het 3 grote flessen. Onze dochter is nooit van de grote flessen geweest. Maar dat merk je snel genoeg. 

  Succes! Je doet het goed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct