Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eet en slaap schema baby 9 weken

 • Auteur
  Berichten
 • #10219569

  Hallo meiden ,

  Onze baby is nu 9 weken oud en krijgt fles voeding  we maken een fles van 150cc met 5 schepjes  en  kijken dab wat hij Op drinkt meestal rond de 140/150 cc hij krijgt dit om de 4 uur en in de nacht wanneer hij zich meld.

  Wij hebben dus niet echt een vast schema..eerst maakte  wij hem altijd om 11 uur wakker  voor de laaste fles maar dan  dronk hij vaak slecht omdat die dan bijv om 8 uur of 9 uur nog had gehad. We wachten gewoon tot die zelf komt.

  Veder gaat hij na elke fles zo een 1 a 1.5 uur weer  naar zijn bedje. S nachts komt  die ongeveer  na  6 uurtjes. Dus nog niet echt doorslapen 

  Hoe doen jullie  het?

   

  Xx


  Niempje
  Bijdrager
  #10219600 Quote

  Hoi,

  Gefeliciteerd nog met jullie zoontje. 

  Doorslapen, wat is dat? Onze dochter is bijna 9 maanden en zij slaapt nog niet door. Vergeet dat sprookje maar hoor 😉

  Ik vind dit een heel netjes ‘schema’. Zelf was ik niet van de schema’s en keek echt naar wat ze zelf wilde. Tuurlijk wel zelfde ritueel met voeden, spelen en slapen maar niet op de klok af. Het was meer dat ze zelf 7, 11, 15, 19, 23 aanhield en die laatste deden we telkens iets vervroegen. Dit tot ze echt helemaal niks meer dronk en toen kwam ze een weekje pas rond 6 weer. Hield alleen weer snel op hahaha.

  Ik zou het zo proberen aan te houden. Dat hij nu in de nacht komt houdt echt wel op. Iig tot tandjes, sprongen en verlatingsangst komt. Je kunt zelf nu ook lekker vroeg naar bed en hebt dan een paar uurtjes gepakt. Na de nachtvoeding gaat hij weer slapen denk ik?

  #10219708 Quote

  Wat een net schema! En ongeveer 6 uurtjes doorslapen na de laatste fles is heel goed al! Onze zoon kreeg met 2 maanden nog 6 flesjes waarvan de laatste om 1 uur ’s nachts. Rond die tijd hebben we de laatste laten vallen en toen sliep hij van 11 tot 6 ongeveer. 

  #10220050 Quote

  Hallo,

  Onze baby is nu 13 weken en eigenlijk dronk zij al heel snel op regelmatige tijdstippen. Ik heb er even mijn schriftje bijgepakt, want ik hou alles bij wanneer ze drinkt en hoeveel omdat we wat problemen hebben met de stoelgang.

  Haar dag zag er toen ongeveer als volgt uit:

  7u: 170 cc

  slapen tot 10u30 ongeveer, wakker maken.

  11u: 135 cc

  valt meestal in slaap en slaapt tot 12u30. Dan een halfuurtje, 45min spelen en dan wordt ze weer moe.

  14u30: 170cc

  Om 15u30 weer slapen

  18u15: 135 cc

  dan blijft ze wakker tot 20u en doet ze hazenslaapjes

  21u15: badje, pyjama en puckababy

  21u45: 170cc

  slapen tot 7u.

  Dit is +/- hoe haar dag er uit ziet. Ik volg vooral de signalen die ze aangeeft, maar dit loopt meestal gelijk. Soms kan ze eens slapen tot 8u en dan schuift alles een beetje op maar ik probeer er wel voor te zorgen dat ze haar laatste fles max. rond 22u30 krijgt omdat ze anders te moe is om nog te drinken. 

  Eigenlijk ziet haar dag er vandaag nog steeds zo uit.

  Maar ik denk dat vele kindjes niet op regelmatige tijdstippen komen en vaak gewoon afgaan op jouw gevoel en de signalen die jouw baby geeft.

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct