Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eigen bed slapen

 • Auteur
  Berichten

 • Lieveling
  Bijdrager
  #10416511

  Hallo allemaal,

  Onze dochter is 7 maandjes en heeft altijd naast ons geslapen in n wiegje. Nu proberen we al 2 maand overdag in haar eigen bedje te slapen. Dat gaat 8/10 keer niet en is het tot schreeuwen toe. Hebben van alles al geprobeerd. Muziekje erbij regelmaat enz. Enz. We denken dat ze het bedje te groot vind. Ook draait ze heel makkelijk om in dat bed natuurlijk, en daar maakt ze maar al te graag gebruik van. Ze slaapt in een slaapzak. Heeft iemand tips hoe haar zo min mogelijk op haar buik te laten draaien en lekker te laten slapen in haar eigen bedje ? Ze word nu echt te groot voor in een wiegje te laten slapen.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10416515 Quote

  Wat is de reden dat ze niet op haar buik mag slapen? Misschien voelt het bedje inderdaad wat groot voor haar. Evt met een hemeltje erboven oid wat knusser maken?


  BenB
  Bijdrager
  #10416520 Quote

  Waarom niet op haar buik laten slapen?


  Lieveling
  Bijdrager
  #10416527 Quote

  Ze drukt haar neus in het matras en kan nog niet van buik naar rug rollen.


  MelsD
  Bijdrager
  #10416534 Quote

  Helpt het niet als je haar eigen bedje eerst een paar nachtjes op jullie kamer zet. Zodat ze eerst aan het bedje zelf went en vervolgens aan haar eigen kamertje. Misschien is de stap van wiegje op jullie kamer, naar groot bed op haar eigen kamer te groot. Verder tegen het buikdraaien, helemaal tegengaan kun je het niet. Wij stopten het uiteinde van de slaapzak (iets grotere maat) onder het matras in. Net als je met het dekentje zeg maar doet, dat maakt draaien lastiger. Moet er wel bij zeggen dat dat onze dochter uiteindelijk frustreerde en daar ‘s nachts wakker van werd omdat ze op haar buik wilde liggen. Toen heb ik het allemaal op z’n beloop gelaten, liet ik dan kamerdeuren openstaan en ging in als ik ‘s nachts naar het toilet moest even bij haar kijken. Succes!


  Mama van Yara
  Bijdrager
  #10416535 Quote

  Kan ze haar hoofd zelf optillen? Dan is op haar buik slapen geen probleem, ook al kan ze zelf niet terug draaien. Als ze haar hoofd zelf op kan tillen, zal ze dat echt gaan doen als ze geen zuurstof meer krijgt. Niet op de buik laten slapen geldt meer voor als ze nog heel klein zijn, met 7 maanden is dat geen probleem meer. 

  Of gaat ze huilen als ze op haar buik gedraaid is en niet terug kan rollen? 

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10416543 Quote

  Als ze al wel een beetje kan rollen is op de buik slapen minder gevaarlijk dan het slaapzakje instoppen aan de achterkant. Evt buikslapen eens proberen met jullie erbij, dan zie je hoe het gaat.


  Lieveling
  Bijdrager
  #10416544 Quote

  Vaak wil ze gaan huilen omdat terug draaien nog niet lukt. Maar dan draai ik haar even terug op haar rug en ligt ze binnen 5 sec weer op dr buik😐


  With love
  Bijdrager
  #10416545 Quote

  Wat bedoel je met wil ze gaan huilen? Wij gebruiken hier de snoozzzz dat werkt hier goed. Dan kunnen ze niet draaien of later gaan staan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct