Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

eindelijk zwanger tijdens laatste poging ivf. Angst voor een miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #5733072

  Beste allemaal,

  Mijn man en ik zijn al jaren bezig met IVF en ik mocht nooit zwanger worden. De laatste IVF hebben we zelf bekostigd aangezien ik nog geen afscheid kon nemen van mijn wens. Mijn man staat daarbij achter de beslissing die ik maakte. Nu lukte ook de laatste IVF niet en zijn we nu onze laatste matches vanuit de vriezer aan het opmaken. En tot onze verbazing teste ik eregisteren zwanger.

  We kunnen het nog steeds niet geloven. We hebben zoveel ongeluk gehad de laatste jaren dat we beiden al er naartoe aan het leven waren dat we met zijn tweeën over zouden blijven.

  Omdat het nooit is goed gegaan en ik altijd ongesteld werd in de wachtweken vind ik het nu allemaal doodeng. Dit is echt onze allerlaatste kans aangezien ik lichamelijk, geestelijk en momenteel financieel een 5e IVF poging echt niet meer trek en ook de laatste in de vriezer momenteel van onvoldoende tot matige kwaliteit nog is.

  Nu ben ik zo bang dat het misgaat terwijl ik eigenlijk wil genieten. Met de 8e week mag ik voor een echo naar Zwolle. Ben nu 2 dagen verder en moet dus nog 26 dagen wachten. Hoe doe je dat zonder die continue angst en zonder elke minuut naar de wc te willen rennen om te kijken of het mis is? Hoe gaan jullie hiermee om? Ik dacht ik ga het in ieder geval van mij afschrijven. Elk steekje en kwaaltje wat ik voel maakt me onzeker. Ik wil zo zo zo zo zo graag springen van blijdschap maar wij zijn al zo zo zo vaak teleurgesteld.

  Of te wel, wie heeft er tips? Of wie wil er even met mij kletsen voor een goede afleiding en het geven van moed.

   


  Happy s
  Bijdrager
  #5733077 Quote

  Hi Annemiek,

   

  gefeliciteerd met je zwangerschap ik kan het me zo goed voorstellen, zelf zijn wij ook via ivf zwanger geraakt

  #5733194 Quote

  Bedankt happy s


  Gonstertje
  Bijdrager
  #5733199 Quote

  Hoi Annemieke,

  Gefeliciteerd met je zwagerschap en wat spannend!! Doe je ook aan acupunctuur? Schijnt heel goed te werken bij IVF.


  gebruiker119019
  Bijdrager
  #5733217 Quote

  Hi Annemieke,

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. Kan me voorstellen dat je na zo’n traject nu hele gemixte gevoelens hebt. Super gelukkig, maar ook zoveel angst.

  Realiseer je dat niets wat je nu doet invloed heeft op het uitkomen van je angst scenario. Een miskraam zo vroeg in je zwangerschap kun je niet beinvloeden. Dat gebeurt, maar veel belangrijker, het gebeurt veel en veel vaker niet. Naar het toilet gaan om te kijken heeft ook geen zin. Bloedverlies zo vroeg in de zwangerschap is vaker geen dan wel een miskraam (ik ben zelf zelfs een aantal keer gewoon ongesteld geweest bij mijn eerste zwangerschap).

  Wat je wel kan doen: Probeer het los te laten!! Je hebt in deze fase geen invloed op hoe je zwangerschap verloopt en stress is voor niemand goed. Wellicht kun je vragen om een vroege inwendige echo. Vanaf 6 weken kunnen ze met een beetje mazzel op die manier een hartje zien kloppen. Scheelt toch weer 2 weken. Hebben ze bij mij ook gedaan in verband met het bloedverlies en alles was goed.

  Waarschijnlijk heeft het gewoon zo moeten zijn dat je nu zwanger bent. Uit je verhaal maak ik op dat het een klein wondertje is. Dat gaat nu echt niet mis!!! Heb vertrouwen in je lichaam die nu het werk voor je doet. Pijntjes, kwaaltjes, steekjes horen er allemaal bij en zijn vaker een goed dan een slecht teken. Je bent namelijk zwanger!!!

  Liefs Anna


  Happy s
  Bijdrager
  #5733223 Quote

  Owww zie dat de helft van mijn bericht maar is aangekomen rot forum

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Happy s
  Bijdrager
  #5733224 Quote

  En nu weer niet sorry het lukt niet grr.


  neem voldoende rust eet gezond en heb vertrouwen.


  3/4 van de zwangerschappen gaat goed grote kans dat jij erbij hoort.


  succes

  #5733241 Quote

  Bedankt allemaal voor de lieve reacties,  ik ga mijn best doen los te laten,  ik vind het een fijn gevoel dat inderdaad rond de 6 weken er ook al mogelijk is om te kijken, mijn streven is de 8 weken vol te houden maar ik weet dat als ik Zwolle bel ik zo eerder terecht kan.  Ik duim voor een goede toekomst. Na 7 slechte jaren moeten voor ons nu toch echt betere jaren gaan komen.

  #5733319 Quote

  Vandaag buikpijn en licht bloedverlies. Morgen maar even de gynaecoloog bellen. Duim dat het niet uitdraait tot een miskraam. Ben er misselijk en naar van. Mijn echte ongesteldheid begint ook altijd zo.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct