Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eisprong bij lange cyclus

 • Auteur
  Berichten
 • #10226356

  Lieve Dames,

  Ik vroeg mij af of je een eisprong hebt als je soms na 40 dagen pas ongesteld wordt. Ik had begrepen dat je dan geen eisprong hebt en die maand dus niet vruchtbaar bent… ik heb een onregelmatige cyclus de kortste was 23 en de langste 43 dagen. Iemand ervaring? Ik ben nu op mijn 44 cyclus dag. Ik heb 2 dagen geleden een test gedaan en die was negatief.


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10226365 Quote

  Heyhey

  dit hoeft  zeker niet altijd  zo te zijn.

  Ik heb ook cyclussen  van 32 tot 47 dagen en heb gewoon een eisprong die ik makkelijk kan vinden met ovulatie  testen   .

  En heb een zoontje van 10 maanden dus  je kan zekr wel een eisprong hebben. 

  Heb je al weleens gewerkt met ovulatie testen ?

  Anders raad ik het je wel aan evt. Ik krijg hierdoor meer rust en omdat  ik zulke wisselende cyclussen heb kan ik makkelijker hierdoor mn ei sprong  vast stellen. 

  Want een cyclus van 32 dagen of 46 verschilt 2 weken dus dan is het moeilijk gokken wanneer je ei is😊


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10226366 Quote

  Het kan zijn dat je dan nog gewoon een eisprong hebt, maar het kan helaas ook dat je bij langere cycli geen eisprong hebt. Heb je al eens geprobeerd om met ovulatietesten, temperaturen of kijken naar het cervixslijm erachter te komen of je wel een vruchtbare fase kan ontdekken?
  Zelf had ik bij cycli van langer dan 36 dagen eigenlijk altijd dat er cystes vormden ipv een eisprong was (had cycli van 17 tot 62 dagen), maar er zijn ook genoeg vrouwen die er gewoon wat langer over doen soms om een eisprong te krijgen.
  Ik zou eens kijken of je met ovulatietesten wel een piek krijgt (is denk ik de makkelijkste methode) en gewoon een keertje de hele cyclus doortesten. Mocht je gewoon een goede piek vinden, dan is er waarschijnlijk niks aan de hand en is het alleen heel vervelend dat je cyclus zo onvoorspelbaar is. Vind je meerdere pieken (en je blijkt niet binnen een week na de 2e piek een positieve zwangerschapstest te hebben) dan zou ik eens contact opnemen met de huisarts.
  Ook als je nu nog heel lang moet wachten op je volgende menstruatie (en je blijkt nog steeds niet zwanger) kan je evt al naar de huisarts stappen. 

  Ik heb trouwens met dieet mijn cyclus beter onder controle gekregen (+-32 dagen) en ben inmiddels 8w zwanger. 🙂


  JomieJW
  Bijdrager
  #10226408 Quote

  Ik heb ook een onregelmatige cyclus en die van mij kan zelfs langer zijn dan die van jou. Mijn kortste was 32 dagen, langste 56 dagen. Ik ben nu zwanger van mijn tweede kindje… Toen ik zwanger bleek van mijn eerste, had ik een cyclus van 43 dagen. Toen ik zwanger bleek van de tweede, had ik een cyclus van 46 dagen (alles teruggerekend natuurlijk). Ik ben bij beide zwangerschappen in ronde 3 zwanger geworden. Dus ja, met een onregelmatige cyclus of een cyclus langer dan 40 dagen kan je (in mijn geval in ieder geval) gewoon zwanger raken. Ik heb overigens maar 1 cyclus ovulatietesten gebruikt en dat was na het stoppen met borstvoeding om te kijken wanneer ik mijn eerste menstruatie kon verwachten. Voor de rest heb ik het allemaal op zn beloop gelaten.


  xCy
  Bijdrager
  #10226437 Quote

  Heel simpel; zonder eisprong geen menstruatie. 🙂

  #10226446 Quote

  @xCy dat zou je denken maar ik heb het opgezocht en ze zeggen je kan alsnog bloeden ook al heb je geen eisprong gehad en dat lijkt op mentruatie. 

  Ik heb nog geen ovulatie testen geprobeerd! Maar dat is een idee inderdaad. Dank jullie wel voor jullie antwoorden 🙂 .

  @elsiejoy waar ging je op letten kwa dieet? Ik gebruik nu maca root pillen om mijn hormonen op balans te krijgen, ben benieuwd of dat gaat werken. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10226454 Quote

  @Gebruiker10109139, ik bleek PCOS te hebben, dus of een dieet bij anderen ook werkt weet ik niet en het ligt natuurlijk nogal aan wat je nu al eet, maar ik ging vooral letten op meer omega 3 vetzuren (vette vis of visolie capsules, raapzaadolie en iets minderen met de omega 6 (bij teveel omega 6 schijn je omega 3 minder goed op te nemen)). Verder genoeg vezels en eiwitten (met name met de omega 3 heb ik denk ik een wezenlijk verschil gemaakt in mijn dieet).

  Er is een heel leger aan middeltjes dat vruchtbaarheidsbevorderend zou moeten zijn. Maar ik zou gewoon eerst eens goed kijken naar wat de algemene voedingsadviezen zijn van het voedingscentrum zijn, en kijken of je op een van die gebieden misschien toch iets te kort komt. Ik kwam er dus achter dat ik eigenlijk heel weinig dingen at die een bron van omega 3 vetzuren zijn (en vooral dat advies van 1x per week vette vis compleet negeerde), dus dat daar bij mij mogelijk een tekort kon zitten en dat ik misschien wat aan de lage kant zat met vezels en eiwitten. Maar wie weet ligt dat bij jou wel totaal ergens anders of kom jij gewoon niks tekort. 😉 Mocht je evt andere aandoeningen hebben, dan kan je ook kijken of daar nog speciale dieetadviezen voor gelden. 
   
  En ik heb dus wel regelmatig (of nouja, niet zo regelmatig dus, maar wel zeker 5x met echos wegens pijnklachten bevestigd) bloedingen gehad zonder eisprong. Of het echt een menstruatie was, tsja, misschien niet. Maar ik zou niet weten hoe je het van een echte menstruatie zou moeten onderscheiden. In de kortere cycli zonder cystepijn sinds mijn dieetwijzigingen maar waarin ik even niet mocht klussen wegens onderzoeken en een operatie waren de bloedingen niet anders. 

  #10226469 Quote

  He he 

  ik heb ook lange cyclussen gehad, van 44 dagen en die zijn nu terug naar gemiddeld 32 dagen. 

  Ik heb toen een hele tijd teunisbloemolie genomen en chorella tabletten en na 2 maanden zat ik op de 33 dagen en nu steeds op de 32.. 

  dus je kan het altijd een kans geven 😉 


  Julie-V
  Bijdrager
  #10226497 Quote

  Ik heb ook onregelmatige cyclussen en heb op dag 84 (ja hele lange cyclus) een eisprong gehad! Dus het kan wel ☺️ bij mij helaas wel uitgelopen op een miskraam. Ik weet dat ik een eisprong had omdat ik het merkte aan mijn lichaam. Ik had nog ovulatietesten liggen dus die heb ik gedaan en die waren (op dag 83 en 84) positief. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct