Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Elektrische Kruiken

 • Auteur
  Berichten
 • #10496909

  Hoi,
  heeft iemand ervaringen met elektrische kruiken? Is dat positief of negatief en waarom. En welk merk / type hebben jullie? Mij lijkt de gewone kruik (water vullen) best een gedoe eigenlijk. Bedankt voor jullie reacties!


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10496910 Quote

  Ik heb er een voor mezelf of voor het voorverwarmen van het bedje. Maar om de kleine warm te houden heb ik gewone kruiken gebruikt. Elektrische mocht niet van de verloskundige omdat dat wel eens was misgegaan 🤷


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10496912 Quote

  Ik had hetzelfde idee, maar de elektrische kruik kan ontploffen was hier de reden dat het niet mocht/kon. Gewone kruiken zijn even wat extra werk maar het valt mee hoor. Wij hebben de kruiken ruim een maand gebruikt omdat het in de winter (februari) zo ontzettend koud was. En je raakt eraan gewend om het te doen. Als je geluk hebt hoeft het maar een week.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10496913 Quote

  Geen ervaring met electrische kruiken maar een gewone kruik is echt niet veel werk.

  Mijn oudste werd geboren in oktober en toen hebben we wel de eerste 6 weken een kruik warm gemaakt rond 22.00 en rond 4.00, eigenlijk zodra ze wakker werd voor een voeding s nachts. Dan is het een kleine moeite want je bent toch al wakker. Na die 6 weken nog wel tot aan januari/februari 1 kruikje rond bedtijd warm gemaakt, meet voor ons eigen gevoel zodat ze de eerste uren van de nacht lekker warm lag, t was hartje winter.

  Mijn 2e is geboren in juli en we hebben nooit kruiken gebruikt, alleen de eerste 3 dagen geloof ik. Het was zomer en zodra de winter kwam was ze alweer 3/4 maanden oud en waren kruiken overbodig.


  Plopsa
  Bijdrager
  #10496915 Quote

  Ik hen elektrische kruiken gebruikt. Welke prima! Je moet ze liggend opwarmen, dan is het gevaar van kapot gaan het minst.

  Ik heb juist een elektrische gekozen omdat ik nare verhalen hoorde van een met water gevulde kruik. Het lag bij een pasgeboren in de wagen, is gaan en het ruggetje van het kindje was helemaal verbrand. Vreselijk!

  VK een KZ gingen gewoon mee in mijn keuze


  MdeW
  Bijdrager
  #10496922 Quote

  Ik heb ook de Zensy gebruikt, een elektrische kruik die zelfs door mijn kraamzorg was mee-ontwikkeld. Werkt heel handig en is gewoon veilig volgens mij. De Zensy blijft wat langer warm dan een gewone kruik en daar kan je je in principe ook niet aan branden. Dat vonden wij een voordeel.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10496943 Quote

  Ik hoor zoveel wisselende verhalen. Ik dacht ik ga eerst de papa’s en nama’s navragen. Waarschijnlijk is een gewone kruik ook zo gedaan, alles wordt routine natuurlijk.

  #10496955 Quote

  Ook de gewone standaard kruiken gebruikt. Kindjr van februari maar na 3 dagen ermee gestopt omdat ons kereltje lag weg te zweten ermee. En de kruiken waren goed heb ze zelfs nog gecontroleerd dag na zijn geboorte maar hij had gewoon veel te warm ermee


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10496961 Quote

  Ik had de elektrische van zensy. Bij m’n eerste kindje vond de kraamzorg die prima. Bij m’n 2e kindje was de kraamzorg nog een beetje ouderwets en die wilde dat ik toch de gewone kruik zou gebruiken. Die kon ik gelukkig lenen want zodra ze weg was ben ik weer de elektrische gaan gebruiken. Je moet even handigheid krijgen met die gewone kruik, dan zal het vast makkelijk gaan. Maar ik vond het rotdingen en had er ook geen fijn gevoel bij (stel dat ie open zou gaan terwijl m’n baby erbij ligt).

  Volgens mij kan die elektrische alleen ontploffen als hij verkeerd wordt opgeladen. Dan ligt ie niet bij je baby in de buurt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct