Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Endometriose En Uitblijvende Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Carrly
  Bijdrager
  #10206212

  Goedemorgen :-)

  Ik zou het leuk vinden om in contact te komen met endometriose lotgenoten. Mijn situatie is (in het kort) als volgt;

  Ruim 1,5 jaar bezig voor eerste kindje. Nog steeds zonder enig succes. Al 3 jaar van de pil af. Een half jaar geleden alle standaard onderzoeken doorlopen in ziekenhuis en niks gevonden wat zwangerschap in de weg lijkt te staan. Ook kijkoperatie gehad vanwege vermoeden endometriose. Paar kleine plekjes weggehaald. Tevens eileiders ‘doorgespoeld’, en ook dat ging goed.

  Vanwege aanhoudende klachten op 1 plek in onderbuik een mri scan gehad. Daar is helaas uitgekomen dat er op die plek behoorlijke endometriose zit maar ook op andere plekken in de buik. Omdat  deze endometriose haarden doorgroeien zolang ik geen pil slik en ook niet zwanger raak, heeft de gyn het volgende besloten: doorverwijzing naar een ziekenhuis met endometriose centrum en totdat ze daar een behandelplan hebben gemaakt, weer aan de pil. Dit om in de tussentijd de endo zoveel mogelijk te remmen.

  Pff wat een domper!! Ik had me meer voorgesteld dat ze IUI wilde gaan doen ofzo. Maar omdat de endo teveel woekert in mijn buik wil ze dus andere stappen nemen. 

  Ik ben nu in afwachting van een afspraak bij het endo centrum. Maar mijn eigen gyn zei dat er waarschijnlijk twee opties gaan zijn die ze gaan afwegen. Ofwel alles inzetten op die endo afremmen (met hormonen en/of operatie), ofwel zo snel mogelijk zwanger zien te worden met misschien wel IVF.

  Hoe dan ook, ik had me het zwanger worden echt even heel anders voorgesteld. Eerst heb je iedere maand nog de hoop dat het nu dan toch raak is, maar dat is nu dus voorbij. 

  Zijn er dames die ervaring hebben met dit traject? En dan het liefst die net zoals ik, opzich wel zwanger kunnen worden ondanks de endo, maar vanwege het ‘woekeren’ van de endo in de buik, een ander traject in zijn gegaan?

  Liefs


  Febbaby
  Bijdrager
  #10206334 Quote

  Geen ervaring.. Maar wat pittig moet dat voor jullie zijn. En wilde je sterkte wensen hopelijk mag jullie wens uiteindelijk uitkomen!

   


  Carrly
  Bijdrager
  #10206950 Quote

  Thanks 🙂

   

  Niemand met ervaring hiermee?


  Jutjul
  Bijdrager
  #10207029 Quote

  Ik heb zelf endometriose en ook al anderhalf jaar aan her proberen om zwanger te worden. Ik ben 34 en bij mij lijkt het niet verder te woekeren (denk ik) omdat ik vroeger echt verschrikkelijke pijnen had en nu is het wel goed te doen ondanks ik toch wel een aantal best flinke verklevingen heb. Mijn eileiders zijn wel doorgankelijk bleek bij de hsg dus ik theorie zou ik zwanger moeten kunnen worden dus nu gaan we iui proberen. Het schijnt dat je door de endometriose wel ook mindere eicelkwaliteit kan hebben omdat je steeds wat ontstekingen in de buik hebt. Ik doe overigens wel het endometriosedieet en dat helpt wel echt!


  Carrly
  Bijdrager
  #10207095 Quote

  Jutjul,

  Bedankt voor je reactie!

  Dat van de eicelkwaliteit had ik nog nooit gehoord, maar klinkt wel logisch.

  Het endometriose dieet, heb je toevallig een goede website daarover?


  Jutjul
  Bijdrager
  #10207239 Quote

  Geen dank! Ik had het dieet gehad van endometriose in balans in het bronovo maar hier staat het nog uitgebreider beschreven https://energiekevrouwenacademie.nl/endometriose-voeding-eet-je-gezond/

  ik kan het echt aanraden, bij mij heeft het voor grote klachten verlichting gezorgd. Alleen de endometriose die je al hebt gaat er niet mee weg. Het wordt alleen rustiger

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct