Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Endometriose of wat anders??

 • Auteur
  Berichten

 • Huizewijntjes
  Bijdrager
  #10075946

  Hoihoi!

  Ik heb sinds 3maand een enorm lichte menstruatie. Eigenlijk zou ik de gehele 4dagen gewoon echt maar 1 inlegkruisje hoeven te gebruiken. Ook zoals eerder had ik altijd gewoon “normaal” bloedverlies en slijm erbij (sorry voor de details) en dat is nu ook weg. Ik ben op google wat gaan zoeken (beter niet kunnen doen, want leek wel of ik al aan t eind van mijn leven was😋) maar kwam op 2dingen uit. Of zwanger nou na de hele kruidvat leeg te hebben gekocht aan zw testen niks. En endometriose bleef over. Ik heb de symptomen opgezocht maar vind t toch niks wat ergens over eenkomt  met wat ik heb. Lees dat elke vrouw met endometriose tijdens menstruatie, dagen op bed ligt, zwaar bloedverlies heeft, enorme buikpijn en nog allerlei klachten hebben. Ik heb alleen wanneer ik t net wordt dat ik even paracetamol nodig heb voor die “piek” en de rest van de dagen niks.

  Mijn huisarts is pas over 2weken terug van vakantie en wil liever hiermee vertrouwd naar mijn eigen huisarts gaan!

   

  Iemand die me zou kunnen helpen?

  Liefs!


  Izzy
  Bijdrager
  #10075949 Quote

  gebruik je de pil of andere medicijnen? of een korte termijn geleden ermee gestopt?

  zou het kunnen dat je de laatste maanden wat gestresst bent? dat zou ook nog een rol kunnen spelen in je hormoonhuishouding. 


  Huizewijntjes
  Bijdrager
  #10075950 Quote

  De pil ben ik in Juli 2017 meegestopt. En verder ook geen stress over dergelijke.


  Izzy
  Bijdrager
  #10075951 Quote

  dan zou ik het toch even met de huisarts bespreken. is er geen andere huisarts in de praktijk waarbij je een keer bent geweest? 


  Huizewijntjes
  Bijdrager
  #10075953 Quote

  Nee helaas niet. En wil echt graag naar mijn eigen huisarts omdat het misschien om een down under problemen gaat en hij weet mijn situatie met eigen verleden. 


  Dgam
  Bijdrager
  #10076003 Quote

  Mijn zus heeft endometriose en de klachten die zij ervaart zijn wel erg heftig. Continu bloedingen. Eigenlijk non stop bloedingen. Inderdaad wat jij omschrijft niet zoals een menstruatie. Maar zij is vaak weken aaneengesloten aan het bloeden met maar zo nu en dan een dagje zonder bloed er tussen. Hierbij ervaart zij ook veel pijn in en rond haar eileiders/baarmoeder. Heeft ook erg lang geduurd voor ze definitief wisten wat het was. Maar juist die pijn maakte dat ze toch wel aan endometriose dachten. Na een kijkoperatie bleek dit ook daadwerkelijk het geval. 


  Xmarielle
  Bijdrager
  #10076026 Quote

  Het klinkt niet echt als endometriose. 

  Ik heb zelf endometriose en ervaar enorme pijn tijdens mijn menstruatie.  Dit is wel vaak kenmerkend hiervoor. En ik had de laatste tijd heel veel bloed verlies dan ook. Maar ik weet nog wel van 2 jaar geleden toen ik een poos gestopt was met de pil dat ik ook maar heel weinig bloed verloor. Maar de pijn was er wel. 

  Ik zou het ff in de gaten houden en straks gewoon naar je eigen huisarts gaan om te vragen wat het kan zijn. 

  Succes!

   


  Huizewijntjes
  Bijdrager
  #10076284 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!

  Dat is nou wat ik bij mij zo vreemd vind. Ik heb echt geen heftige menstruaties en de vrouwen met Endometriose wel.

  Ik ben in Juli 2017 gestopt met de pil. Zou dit daar nog een werking van zijn? We willen graag een kindje en gaan nu ronde 8 in. We hebben eerst ff de menstruatie afgewacht en die is steeds om de 32dagen en duurt 4dagen. Heb je bij endometriose wel een regelematige cyclus en eisprong. (Ovulatietesten)


  LER
  Bijdrager
  #10076832 Quote

  Hallo Juultjeww,

  ik heb ook endometriose zonder hevige menstruaties! Ik had juist veel meer pijn tijdens de eisprong (tot flauwvallen aan toe, maar dat is wel een uitzondering geweest). Ook was mijn cyclus regelmatig. Tussendoor had ik geen bloedingen. Mijn menstruatie duurde 3 of hoogstens 4 dagen. Op de pijnlijke eisprong na dus niets om zorgen over te maken. 

  Ik heb drie jaar lang mirena spiraal gehad en daarnaast elke dag een dubbele ‘dosis’ minipil. Hierdoor heb ik pijnvrij kunnen leven. 

  Ik zou je willen meegeven om een doorverwijzing naar een gespecialiseerde gynaecoloog te vragen. Die vind je o.a. in Den Haag (Bronovo – Endometriose in balans), VU A’dam, Rijnstate Arnhem en in het ziekenhuis in Zwolle. Zij werken allen met een multidisciplinair team en dat is als patiënt een verademing. 

  Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct