Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Enig Kind 2

 • Auteur
  Berichten

 • Jessca
  Bijdrager
  #10557879

  Hallo allemaal,

  Ik heb even geen idee waar dit topic het beste onder past. En misschien is dit ook iets waar ik helemaal niet over na hoor te denken op dit moment. Ben pas in februari bevallen van onze zoon

  maar..  zijn hier mensen die zelf enig kind zijn of zelf maar 1 kind hebben? Ik lees toch wel vaak dat die kinderen snel eenzaam zijn en graag een broertje of zusje willen. Even los van of dit ook daadwerkelijk lukt. 

  Maar ik heb de eerste weken al zeer pittig ervaren en ik weet serieus niet goed of ik het wel zou kunnen om over een x aantal jaar weer op nieuw te beginnen. En ik weet dat een groot deel van de vrouwen dit zegt nadat ze pas een bevalling hebben gehad. Maar ik ben zeer benieuwd hoeveel invloed het op kinderen heeft die “alleen” opgroeien. 

   

  Alvast bedankt :)


  Pippy
  Bijdrager
  #10557885 Quote

  Haihai..
  Ik heb het 2 keer gehad. En inmiddels wil ik graag een 3e kind. Lekker niet over nadenken. Een 2e kindje kan altijd nog.
  Mijn vriendin is overigens enigst kind en vind het helemaal niet erg, leuke meid geworden, niet verwend oid. Dus ik denk niet dat t zielig is hoor. Maar mijn ervaring is dat t toch weer gaat kriebelen na een tijdje. Bij de 1 sneller als bij de ander..


  CFK
  Bijdrager
  #10557894 Quote

  Ik zou daar idd nu nog niet teveel over nadenken. Na mijn eerste moest ik er ook 1,5 jaar nog niet aan denken om aan een tweede te beginnen.

  Zelf ben ik daarnaast enigst kind en ik heb zelf nooit iets gemist. Had genoeg vriendjes en vriendinnetjes en heb me nooit eenzaam gevoeld. Alleen de opmerking “dan zal je wel lekker verwend zijn” zal nooit vervelen haha. Maar wat ik dus wil zeggen, wat kinderen niet kennen missen ze ook niet in mijn ogen


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10557900 Quote

  Ik wil geen 2e kindje. En als dat goed voelt, is dat prima. Misschien hebben sommige kinderen een broer of zus en kunnen niet met elkaar opschieten. Oftewel er is altijd wat te zeggen zowel voor het houden bij 1 kind als meerdere kinderen krijgen.


  Lizzyfrizzy
  Bijdrager
  #10557921 Quote

  Ik heb heel lang ook getwijfeld over een tweede kindje. En het mooie is, wat de anderen hierboven ook al zeggen, je hoeft nog niet te kiezen. Laat het allemaal op je afkomen en zie waar je over een jaar, 2 of 3 jaar staat en hoe je gevoel dan is. Alles is goed.


  Lizzyfrizzy
  Bijdrager
  #10557922 Quote

  Vriendin van mij is enigst kind en zij zegt wel dat ze jaloers was vroeger op vriendjes en vriendinnetjes met broers/zussen.
  Ik heb het andersom ook ervaren dat ik soms wel jaloers was omdat er minder aandacht voor mij was door mijn broers/zussen dus denk dat voor beide kanten wat te zeggen valt. En dit zijn natuurlijk maar 2 verhalen, er zullen er nog veel meer zijn die hetzelfde of compleet wat anders zeggen

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters

  Alishaa
  Bijdrager
  #10557986 Quote

  Ik herken je verhaal zo enorm!
  Ook in februari bevallen en nu al al die twijfels.
  Ik wil mijn kind(eren) alles kunnen geven dus denk dat wij het ook maar bij 1 moeten laten. Wat je zegt angst dat hij zich toch alleen gaat voelen is er wel. Maar is het eerlijk naar een tweede om daar voor te proberen omdat de eerste eenzaam zou zijn?
  Toevallig ken ik iemand die enig kind is en die mocht een vriendje mee op vakantie nemen. Lijkt mij een prima oplossing, die kunnen ze tenminste kiezen haha.
  Maar goed hier ook geen definitieve beslissing en zoals andere ook zeiden we hoeven vandaag niet te kiezen he.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct