Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Enorm Gezwollen Schaamlippen

 • Auteur
  Berichten
 • #10546241

  Hi meiden,

  Even een wat beschaamde vraag. Ik heb sinds het begin van mijn zwangerschap (nu 35 weken zwanger) enorm opgezwollen (buitenste) schaamlippen met grote bulten er op. Ergens harstikke logisch omdat er meer bloed naar toe stroomt, maar toch voel ik me er niet helemaal lekker bij. Buiten dat het er niet uit ziet (en ik mij erg onzeker hierdoor voel op seksueel gebied) zit het ook in de weg soms met bv lopen. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik hier helemaal geen last van gehad. Herkennen meer mensen dit? En lijkt jullie dit ‘normaal’ of moet ik er toch mee naar de huisarts? 

  #10546249 Quote

  Gezwollen en bulten? Dit lijkt mij een schimmelinfectie.
  Lijkt me verstandig even de huisarts of verloskundige in te schakelen, wellicht ben je er met een creme binnen een paar dagen vanaf.


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10546251 Quote

  Ik heb van die paarse bultjes er op gehad tijdens mijn zwangerschap weet even niet hoe het heet maar na de zwangerschap is alles weg gegaan.

   


  RomyVM
  Bijdrager
  #10546256 Quote

  Ik ben 30 weken zwanger van de 3e, ook grote gezwollen schaamlippen. Niet perse bulten erop, maar wat je omschrijft klinkt me niet gek in de oren. Al snap ik dat het ongemakkelijk is, ik vind het ook ongemakkelijk dat m’n schaamlippen groter zijn en heb ook totaal geen zin in seks bijvoorbeeld, alles is vreselijk gevoelig en droog. Heb ook meer last met lopen en fietsen.

  Schimmelinfectie lijkt het me niet hoor, dan heb je echt vreselijk jeuk en witte brokkelige afscheiding. Dat heb ik al vaak gehad.
  Wat je omschrijft hoort helaas gewoon bij de zwangerschap denk ik, sterkte!


  CFK
  Bijdrager
  #10546270 Quote

  Dat zijn waarschijnlijk spataderen. Paarse bulten is heel kenmerkend daarvoor. En ook die gezwollen schaamlippen. Ik had dit ook, nu 6 weken geleden bevallen en het is ook weer weg. Wat je kan proberen is een kraamverband met goed koud water nat maken en je schaamlippen al liggend koelen. Stel dat het echt heel vervelend wordt kan je ook hoge steunkousen gaan dragen. Dit haalde bij mij de druk er ook wat vanaf. Ik denk ook niet dat het een schimmelinfectie is hoor


  Nmjwg
  Bijdrager
  #10546277 Quote

  Ja mijne is ook helemaal gezwollen en paars en staan ook naar buiten, ziet er echt niet meer uit🙈 maar het hoort er helaas allemaal bij!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  CGVRCIV
  Bijdrager
  #10546285 Quote

  Same.. echt een hele dikke k*t nu 🤣. Verschrikkelijk


  Aatje
  Bijdrager
  #10546288 Quote

  Jep ook gehad.. paars/zwarte bultjes  volgens de huisarts idd spataderen. Ik had er geen last van maar schrok toen ik het voelde / zag dus daarom even na laten kijken. Ik heb er niks tegen gedaan en na de bevalling was het snel weer weg.


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10546309 Quote

  Ja klopt idd spataderen kon er toen straks niet op komen.

  Min vagina was zo opgezet dat het net leek of je een hoofdje zag zitten van de baby schrok mij de eerste keer rot toen ik dat zag.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct