Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Enquête ADHD bekendheid & erkenning van ouders

 • Auteur
  Berichten
 • #10284309

  Beste meneer/mevrouw,

  wij doen een profielwerkstuk over ADHD en wij willen mede graag onderzoeken in hoeverre ADHD bekend is bij ouders. Het zou ons heel erg helpen als u deze enquête in zou willen vullen. Het duurt maar 2 minuten. Alvast bedankt! https://www.survio.com/survey/d/N0U8A1W8U4W6O6D0G

  #10284326 Quote

  Ik heb zelf adhd en mijn dochter vermoedelijk ook. Vanaf welke leeftijd kan ik dat laten onderzoeken?


  Galileo
  Bijdrager
  #10284345 Quote

  Ik heb zelf adhd en mijn dochter vermoedelijk ook. Vanaf welke leeftijd kan ik dat laten onderzoeken?

  Mijn ervaring is dat het vanaf 7 kan, eerder kan het wel, maar alleen als er echt (grote) problemen zijn in de opvoeding of als een kind als kleuter al volledig uitvalt in het onderwijs. Je zou het bij het consultatiebureau of CJG kunnen navragen. Ook belangrijk om te bedenken wat je dan wilt weten; wil je al dat ze jong behandeld wordt of eventueel medicatie krijgt of heeft ze aanpassingen nodig die jullie/school haar ook kunnen geven zonder diagnose, maar alleen met ‘vermoeden van’. Het gedrag van jonge kinderen is zo grillig dat het moeilijk is er al op jonge leeftijd een etiket op te plakken en ook het starten met medicatie zou ik uitstellen zo lang het kan.

  Ik ben benieuwd wat de rede is dat je eventueel vroege diagnose zou willen. Niet veroordelend bedoeld; als moeder mét ADHD, leerkracht en gedragsspecialist ben ik hier oprecht in geïnteresseerd. Mijn dochter is pas 6 maanden, dus ik heb werkelijk nog geen idee hoe zij uitpakt, maar heb mezelf ook al afgevraagd wat en wanneer ik ooit voor actie moet ondernemen. 


  MikeJ
  Bijdrager
  #10285516 Quote

  Ik heb de enquete gedaan.

  Post je hier ook de resultaten later?
  Ben wel benieuwd.

  #10285532 Quote

  Ze is extreem druk en ook op school valt het op en komt ze daarom moeilijker mee met de groep. Om te voorkomen dat kinderen niet met haar willen spelen zou ik het best verder willen onderzoeken. Echter ze is 2 maanden geleden pas 4 geworden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct