Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Enquête Seksualiteit en Seksuele Opvoeding en Voorlichting

 • Auteur
  Berichten

 • Lisa M de Jong
  Bijdrager
  #10452751

  Hallo allemaal,
   
  Ik ben Lisa de Jong, een tweedejaars biologiestudent. Op het moment doe ik onderzoek naar het thema Seksualiteit & Seksuele Opvoeding en Voorlichting. We zijn hiervoor voornamelijk geïnteresseerd in de reacties van ouders. Dus vandaar dat ik het via dit forum probeer.
  Met dit onderzoek proberen we bijvoorbeeld verbanden te leggen tussen de mate van genoten seksuele voorlichting en de huidige sekslevens van degenen die deze volledig anonieme enquête in zouden willen vullen.
  U kunt bijvoorbeeld denken aan het vraagstuk: ‘Zijn mensen die een matige seksuele voorlichting hebben genoten, minder seksueel actief?’ of ‘Zijn mensen die een matige seksuele voorlichting hebben genoten, minder experimenteel op seksueel gebied?’.
  Kortom: ‘Wat is het effect van seksuele voorlichting op het seksleven op latere leeftijd?'
   
  Ook zijn we benieuwd naar hoe de seksuele voorlichting door de jaren is veranderd; welke onderwerpen aan bod zijn gekomen in ieders voorlichting en hoe het zit met het taboe wat er in veel huishoudens toch nog is rond dit onderwerp. Daarom zouden we graag verschillende leeftijdsgroepen bereiken.
   
  Waar we ook erg nieuwsgierig naar zijn, is het effect van seksuele voorlichting aan de ouders op de voorlichting die zij hun kinderen hebben gegeven of gaan geven: ‘Zijn ouders die een goede voorlichting hebben gehad van plan het anders aan te pakken 
  dan andere ouders?;  Dit is waarom we graag reacties zouden willen van ouders.
   
  Het is dus eigenlijk een tweeledige enquête: ‘Het effect van voorlichting op het huidig seksuele leven’ en ‘het effect van voorlichting aan ouders op de voorlichting aan hun kinderen.’ Daarnaast worden er nog een paar vragen gesteld over veranderingen op cultureel maatschappelijk gebied. Bijvoorbeeld over de constante veranderingen van het lichamelijk ideaalbeeld en modetrends. 
   
   
  Alles bij elkaar, is het dus een redelijk brede enquête die ons veel inzicht kan opleveren. Daarom hopen wij ook dat u ons zou willen helpen door deze volledig anonieme enquête in te vullen.
  Alvast bedankt voor uw hulp.
   
   
  Groetjes,
  Lisa, Denise en Robin.


  Lisa M de Jong
  Bijdrager
  #10452755 Quote

  Dit is de link naar de enquête:

  Enquête Seksualiteit en Seksuele Voorlichting

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct