Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Entertainen Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10383533

  Hoe doen andere mensen dit? 


  Rcl
  Bijdrager
  #10383539 Quote

  Licht ook per kind maar ik ken iemand en die speelt de heledag met hun kind en dan ook als er visite is op de grond. En denk ik speel ik zou weinig met me kindje van 10 maanden want als ik kijk zit ik per dag 1 uur met hem intensief spelen naast wandelen en eten etc . 

  Want dan ben je ook intensief bezig mij zoontje kan zich zelf goed vermaken dat schilt maar ik zeg ook nu even zelf spelen laatst was die even niet lekker en dan moest ik wel heletijd mee doen en dat was voor mij heel anders omdat ik gewend ben sat die zelf vermaakt. 

   

  Ik kan gerust 2 uur schoonmaken pf iets voor mij zelf doen 


  CFK
  Bijdrager
  #10383545 Quote

  Het is inderdaad heel lastig om je baby continue te vermaken. Moet je m.i. ook niet willen, is belangrijk om ze ook aan te leren zichzelf te vermaken. Lees ik het goed dat je de hele tijd naast hem zit/ligt tijdens zijn middagdutje?

  Straks als hij zelf wat mobieler wordt zal het ook wat makkelijker voor je zijn. Dit was bij mij althans wel het geval. Dan kunnen ze zelf bepalen waar ze zich naartoe bewegen en heeft hij jou daar niet meer (zo vaak) voor nodig

  #10383549 Quote

  .

  #10383553 Quote

  Even over die speen… Leg een knuffel tegen zijn speen. Dat gaat hij als het goed is niet zo snel uit. Lijkt me veel energie kosten om er de hele tijd bij te liggen.

  Wat wij deden:

  – boekje lezen

  – zingen

  – dansen

  – gek doen

  – tummy time

  – tv kijken als ik moest koken bijvoorbeeld

  – zelf spelen op de grond

   

   

   

   

   

   

   

  #10383554 Quote

  Licht ook per kind maar ik ken iemand en die speelt de heledag met hun kind en dan ook als er visite is op de grond. En denk ik speel ik zou weinig met me kindje van 10 maanden want als ik kijk zit ik per dag 1 uur met hem intensief spelen naast wandelen en eten etc . Want dan ben je ook intensief bezig mij zoontje kan zich zelf goed vermaken dat schilt maar ik zeg ook nu even zelf spelen laatst was die even niet lekker en dan moest ik wel heletijd mee doen en dat was voor mij heel anders omdat ik gewend ben sat die zelf vermaakt. Ik kan gerust 2 uur schoonmaken pf iets voor mij zelf doen

  Ik heb er ook zo eentje die haar eigen plan trekt 🤣 Ik wilde laatst even met de bal rollen enzo. Vond ze 2x leuk en daarna ging ze zelf spelen. Ook prima dan. Met name ’s avonds hangt ze dan wel aan mij

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10383560 Quote

  4 maanden is nog steeds erg jong! Echt zelf spelen kunnen ze nog niet, maar die van ons kon soms wel even blij zijn met een rammelend speeltje dat ze makkelijk kon vast grijpen (zoals een ring). Ook heeft ze “veel” op het speelkleed/babygym gelegen (met knisperen, muziekjes en speeltjes) en naarmate haar vaardigheden groeiden ging ze er ook steeds andere dingen mee doen. Ook zachte knisperboekjes waren hier populair. Voor de rest heb ik heel veel met haar gewandeld (binnen en buiten) en gewoon naar alles kijken en met haar praten! 

  En je gezicht blijft heel interessant. Volgens mij heb ik haar in die tijd ook klanken geleerd (zoals ffff, brrr, bellen blazen en de “p”), dat kon ze dan vervolgens de hele dag doen 😂 

  Maar ja, wij waren ook wel echt de hele dag met haar bezig. Heb je trouwens een wipstoeltje? Daar willen ze ook nog wel eens zichzelf in vermaken 😅☺️

  Er komt een periode aan dat je kindje iets langer alleen kan zijn hoor! Maar voor nu kan ik me voorstellen dat het nog veel plakken is 🥰


  CFK
  Bijdrager
  #10383571 Quote

  ja lig ernaast idd, anders slaapt hij maar heel kort. En vind het zelf ook wel fijn ivm bekkenklachten even verplicht te liggen. Maar doe ik het niet dan slaapt hij tot de speen uitvalt 😅

   

  En verder lopen we erg veel met hem op de arm. In de box is vaak brullen. Vooral daarvan denk ik “hoe doen anderen dat?” Omdat hij zwaarder wordt en mn bekken niet zoveel kan hebben is dit best zwaar maar anders is het echt krijsen, gillen, brullen. Gewoon echt zo van: zitten..1..2..brullen 😅 lopen..1..2.. stilte. Hij wil graag dingen zien enz em kan zelf nog zo weinig en alleen maar in de box liggen is ook niks maar wat dan? Wandelen ook 2x per dag dus die tojd krijgen we al om..

  Heb je niet iets van een babygym? Heeft ons zoontje heel vaak op gelegen, en dan bijvoorbeeld met een spiegeltje er ook boven hangen. Echt een uitkomst, en een keer wat anders dan de box


  Yima
  Bijdrager
  #10383574 Quote

  Helemaal eens met Minni. 

  Je kindje leert pas net dingen als zijn handjes gebruiken of omgaan met wat er om hem heen gebeurt. Het is nog best wel indrukwekkend om alleen te zijn als je er niks mee kan. Dit zal verbeteren zodra hij beter kan spelen en zodra hij wat gaat bewegen zoals rollen en tijgeren. Maar dat duurt nog even. 

  Wij hebben in die tijd ook veel op de grond samen gespeeld. En onze dame sliep toen overdag nooit langer dan 30 tot 45 minuutjes. Maar dan wel 4 of 5 keer per dag. Ze kon zo 1.15 uur wakker zijn, dat werd al snel 1.30. Dus ze was ook wel even wakker na haar voeding. 

  Als ze net gegeten had was de beste kans dat ze zich even kon vermaken. De babygym vond ze ook erg mooi, zeker als je een babymuziekje erbij zette. Of even in de box liggen en naar de muziekmobiel kijken. Ook oefende ze graag met een ring speeltje en een dunne knuffel met friemelen en vastpakken. Maar dit alles deed ze zo’n 10 minuten hooguit. En dan had ze me weer nodig.

  Daarna las ik met haar op schoot op de bank een boekje, of zong ik wat liedjes. Of ik keek haar aan en ging kletsen en geluidjes samen van elkaar nadoen. Rond die tijd veel oehh, net een duif. Of samen op schoot aan een speeltje plukken. Even zitten met de speen of knuffelen vlak voor ze weer naar bed moest. En met 4 maanden begon ik met een paar lepeltjes groente rond 10 uur. In de wipstoel. Ben je ook wel een kwartiertje zoet mee. Samen even op het grote bed liggen en spelen. 

  Oh en nu ik zo terug denk, ze vond het ook leuk om dicht bij me op de grond te liggen en dan kijken hoe ik de vaatwasser deed, of vanaf het grote bed kijken hoe ik daar was aan het vouwen was. Veel praten ondertussen. 

  Rond etenstijd is een uitdaging geweest tot ze zelf ook wat mocht mee eten. Nu is ze 7 maanden en het begint te doen te zijn nu. Maar maanden lang hebben we rond 17/18 uur met een zeer huilerige baby gezeten. Spookuurtje noemden we dat. Vond ik gewoon kut, helaas. In de wipstoel bij de bank als we daar aten ging nog wel, steek je makkelijk even je hand uit voor de speen. 

  Over een maand of 2 tot 4 kan ze zelf de speen terug doen. Tot die tijd loopt iedereen veel heen en weer denk ik. 

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct