Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Er Te Veel Mee Bezig Zijn

 • Auteur
  Berichten

 • Daniek
  Bijdrager
  #10195863

  Hè,

  Ik ben nu sinds december gestopt met de pil en wil eigenlijk gewoon mijn verhaal delen en ik zoek herkenning geloof ik omdat je in je omgeving natuurlijk met niemand praat. Ik wil zo graag zwanger worden, om me heen zie ik opeens alleen maar zwangeren en baby’s… Ik heb niet hele onregelmatig cyclus maar wel variërend tussen 28 en 35 dagen. Ik doe nu maar gewoon drie weken lang ovu testjes van de action maar heb constant een licht streepje en dus maar gewoon drie weken om de dag klussen… Weet niet hoelang dat nog leuk blijft. Nu hoor ik veel je moet er niet zoveel mee bezig zijn maar dat is nogal lastig (herkenbaar?). Heeft het echt zoveel invloed dat het niet zou lukken alleen omdat je in de weken dat je kan testen daar mee bezig bent. De andere weken denk ik er wel aan maar heb er geen stress van!. Hoop dat ik gewoon beetje kan babbelen met andere vrouwen die er nu ook mee bezig zijn!


  Champagne
  Bijdrager
  #10195881 Quote

  Hi! Ben op dit moment niet bezig met zwanger worden, alleen om m’n heen zie ik vrouwen makkelijker zwanger worden die er inderdaad niet mee bezig zijn. In mijn optiek hoef je ook niet om de dag te klussen. Denk belangrijk dat het gezellig blijft. Lichamelijk gezien het deel van je hersenen dat er mee bezig is staat in verbinding met je eileiders, dus heeft inderdaad degelijk invloed. 

  Lichaam en geest is met elkaar in verbinding en je lichaam is er eerder klaar voor in een staat van rust. Het is makkelijker dan gezegd, maar loslaten en goed voor jezelf zorgen. Dan kom je er vanzelf😊😊


  Daniek
  Bijdrager
  #10195928 Quote

  Ik hoop het enorm, maar het voelt niet goed omdat je maar zo kort vruchtbaar bent en als je het plant lukt het al niet laat staan dat je het loslaat dan gebeurt klussen alleen nog maar in het weekend en dan kan het lang duren. Maar dat is misschien gevoelsmatig.

  Bedankt voor je reactie!


  Rondjuh
  Bijdrager
  #10198852 Quote

  Hoi Daniel,

  Ik herken je verhaal deels wel. Ook in december gestopt met de pil en we hopen een kleintje te kunnen krijgen.

  Mijn cyclus is momenteel nog niet heel stabiel 46-35-46-27 (maar deze loopt nog). Merk heel erg aan mezelf dat ik er de eerste 3 weken wel eens aan denk maar niet mee bezig ben, maar daarna is het echt ‘wachten’ op mn menstruatie. Gelukkig ben ik (nog) niet teleurgesteld als ik weer ongesteld wordt,  maar ben ik op gelucht dat mn cyclus weer rond is. 

  Moet zeggen dat toen een vriendinnetje na 1 maand zwanger bleek te zijn wel even moest slikken. Natuurlijk extreem blij voor haar,  maar toch ‘jammer’ dat het bij ons niet zo snel gebeurde. En ja ik snap dat wij sowieso ook nog maar net zwanger willen worden. 

  Ik weiger alleen om de dag te klussen (a). Mocht je willen praten laat maar weten. Hoef je je gedachtes niet alleen met jezelf (en soms je partner) te delen ;).


  Rondjuh
  Bijdrager
  #10198855 Quote

  Ik zie net dat mn autocorrect je naam heeft aangepast. Sorry Daniek! 

  Het werkt ook niet om die vanuit de trein op een mobiel te doen 😇


  Sharronn
  Bijdrager
  #10198865 Quote

  @Daniek als ik je een tip mag geven: ga alleen naar boven als je er ECHT zin in hebt… zo deden wij het wel… onder het mom dan zien we het wel. Resultaat na stoppen van de pil niet ongesteld (ronde 1 raak) maar wel “maar” 3x (denk ik) naar boven geweest in 3 weken. 

  Gebruikte geen ovulatietesten oid. Gewoon lief doen en gezellig maken als je er zin in hebt. Voel je niet schuldig als je een keer overslaat. De natuur schijnt je ook een handje te helpen doordat je als vrouw meer zin schijnt te hebben als je vruchtbaar bent.

  Misschien makkelijk praten vanaf mijn kant.. heb ook gewoon alles gedaan wat ik deed voor de positieve test (alcohol feestjes e.d.) tot ik twee streepjes had. Doen waar jij je goed bij voelt 🤗

   

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Libelletje
  Bijdrager
  #10199077 Quote

  Ik ben ook in december gestopt, cyclus: 42,42,31,28 Ik zelf ben geen voorstander van om de dag klussen want dan is voor mij de lol er snel af.

  Bovendien schijnt de kwantiteit vh zaad achteruit te gaan als je het vaak achter elkaar doet. Let wel: dus niet de kwaliteit! Met een fulltime baan trek ik het niet altijd om zo vaak seks te hebben. Dus wij plannen wel.. Ik merk nu wel dat de teleurstelling wel groter begint te worden als ik ongesteld word. Ik ben 33 en dus geen jonge moeder ( mocht het überhaupt gaan lukken)

  stress heb ik er zeker niet van, en geloof persoonlijk niet dat dit de reden is ( maar dan spreek ik voor mij persoonlijk) Er zijn zoveel factoren die invloed hebben: leeftijd, eet je gezond, rook of drink je , kwaliteit van je baarmoederslijmvlies, en natuurlijk de zaadkwaliteit van je partner. Daarnaast moet je ook een beetje geluk hebben. Er zijn soms stellen die al 1 jaar bezig zijn en bij een kliniek lopen. Vervolgens blijkt alles goed te zijn, maar toch wil t maar niet raak zijn.. 

  Tja, als je de knoop eenmaal door hebt gehakt dan wil iedereen graag zsm zwanger zijn. Maar het laat zich gewoon niet plannen. Neemt niet weg dat het soms wel frustrerend is. Mijn NOD is as woensdag dus weer spannend!

   

   

  #10206627 Quote

  Misschien dat je je ovulatietesten toch niet op het goede moment deed gezien je steeds alleen een licht streepje hebt? Bij mij zat die achteraf ook altijd pas rond dag 18. Tja er teveel mee bezig zijn… ik heb altijd het idee dat vooral mensen dat zeggen die zelf snel zwanger zijn geworden. Wij waren er eerst ook niet zo mee bezig maar na anderhalf jaar… en endometriose… ja dan ga je daar wel anders in staan natuurlijk… 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct