Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Erg Last Van Duizeligheid

 • Auteur
  Berichten

 • MoederVanEen
  Bijdrager
  #10133655

  Hallo allemaal,

  ik ben nu 15+1 weken zwanger en heb echt heel erg last van duizeligheid de hele dag door. Zelfs zo dat ik ook regelmatig flauwval. Ik probeer echt regelmatig te eten maar de duizeligheid gaat eigenlijk niet echt over.

  Hebben meer van jullie hier last van en hebben jullie misschien nog tips?


  Sammmy
  Bijdrager
  #10133663 Quote

  Kan een ijzer tekort zijn. Wat zegt je verloskundige?

  #10133664 Quote

  Heb ik ook gehad..

  Heb jij toevallig al bloed laten prikken? Zo ja, hoe zat het met je hb waarde? Als je dat nog niet gedaan hebt, laat je er dan even op testen.

  Ben jij afgevallen tijdens de zwangerschap? 


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10133667 Quote

  Duizeligheid heeft vaak te maken met bloeddruk. Bij mij is deze ook bizar laag (nu 23 weken zwanger en onderdruk is 45). Het goede nieuws is dat het voor jouw gezondheid en die van de baby goed is, een hoge bloeddruk is juist gevaarlijk. Het slechte nieuws is dat het erg vervelend voor jou is. En flauwvallen is natuurlijk niet de bedoeling (en dan ook weer gevaarlijk!) Je kunt er niet zoveel aan doen, behalve zorgen dat je altijd zoute drop bij je hebt en af en toe een bouillonnetje drinken.

   

  Ik zou wel even langs gaan bij de verloskundige voor een check op bloeddruk en HB-waarde. Flauwvallen is wel een slecht teken.

  #10133670 Quote

  Flauwvallen is niet fijn, maar zeker niet gevaarlijk voor je kindje! Je kindje krijgt gewoon zuurstof en neemt al de voedingstoffen op die hij nodig heeft. Ik voelde het vaak aankomen als ik flauw ging vallen en ging dan bij voorzorg meteen op de grond zitten met mijn hoofd tussen de benen. Dan zakte ik op die manier even weg. Het is maar een paar keer gebeurd dat ik echt omviel. En dan nog, je kindje zit in zoveel vruchtwater dat hij niks mee krijgt. 

  Sterkte ermee!

  #10133674 Quote

  Klinkt idd als een lage bloeddruk. Laat m even extra controleren bij je huisarts of verloskundige.

  Neem wat extra vocht, en evt een boullion!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10133690 Quote

  Soms ga je ook flauw vallen als je bloedsuiker te laag is. Probeer op dat moment dan ook even een dextro of iets in te nemen verder is er weinig aan te doen.


  MoederVanEen
  Bijdrager
  #10133718 Quote

  De laatste keer dat ik bij de verloskundige was op 24-10 was mn bloeddruk gewoon goed 110/70 en toen had ik ook aangegeven dat ik regelmatig duizelig was en toen werd gezegd dat dat normaal is en dat ik gewoon regelmatig moet eten. Bloedprikken heb ik 1,5 week geleden moeten doen en ik moet a.s. Donderdag weer naar de verloskundige dus zal het dan ook nogmaals aangeven dat ik erg duizelig ben en zelfs regelmatig flauwval.

  Ik ben verder niet afgevallen tijdens de zwangerschap. Denk dat ik ook nog ff contact opneem met de verloskundige of hun verder nog iets weten, uitslag van het bloedprikken heb ik nog niks van gehoord.


  KL-E
  Bijdrager
  #10133730 Quote

  Dat kan dat de vorige keer je bloeddruk goed was. Bloeddruk zijn momentopnames. Ik heb dit met mijn zwangerschap ook erg gehad. Hee eeg duizelig en ook flauwgevallen. Bloedtesten alles was goed. Alleen lage bloeddruk. Maar ip het einde van mijn zwangerschap werd er de hele tijd een perfecte bloeddruk gemeten, maar had ik ook nog mijn momenten van duizeligheid. Dus wrs dat die momenten mijn bloeddruk weer laag was. Ik zou gwn de verloskundige even bellen. Dan weet je het zeker!

  Ik denk we dat je al iets gehoord zou hebben als de bloedtesten niet goed zijn. Als de bloedtesten goed zijn, hoor je er verder niks over nl.

  Succes ermee!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct