Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ernstig Verdikte Nekplooi Op Zoek Naar Ervaringen

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • Lisamulder
  Bijdrager
  #5655371

  Mijn naam is Lisa en ik ben 23 jaar. Morgen ben ik precies 13 weken.


  Afgelopen vrijdag kreeg ik last van bloedingen, oud bloed, maar mocht op zaterdag langs komen voor een extra echo. (eerste zwangerschap). Op die echo was niets te zien en met bloedverlies hoeft er niets alarmerends te zijn. Het oude bloed bleef komen in kleine beetjes, maar we waren een beetje gerustgesteld. Afgelopen maandag.. helder rood.. shit. Dinsdag weer een extra echo gehad. Er werd geen reden gevonden voor het bloedverlies, maar wel maakte ze zich zorgen omdat ze een grote vochtblaas in de nek van ons kindje zag. De dag erna (gisteren) zijn we door gestuurd naar de gynaecoloog in het ziekenhuis.. er werd een nekplooi gemeten van 11 mm. Onze wereld stortte in.. dit is echt heel erg. Ik moet nu wachten tot ik 16 weken ben, dan kom ik in aanmerking voor een vruchtwaterpunctie.. hiermee kunnen ze de chromosoom afwijking bepalen of ernstige hart en vaat ziekten.. er is een kans van 15 procent dat het kindje ‘normaal’ ter wereld komt.


  Volgens het ziekenhuis moeten we positief blijven, maar ook nadenken over de zwangerschap afbreken. Ik zit in zak en as, het kindje is nog bij me en ik begin langzaam aan te groeien.


  We dachten uit de gevaren zone te zijn en dat het genieten kon beginnen, maar de ellende begint nu pas.. heeft er iemand gedeelde ervaringen? Goed of slecht.. ik moet weten hoe we er voor staan..


  Liefs een erg bezorgde moeder.


  Caat01
  Bijdrager
  #5655726 Quote

  Ik las je verhaal en kreeg er een brok van in m’n keel. Ik heb geen ervaringen. Maar wil je via deze weg wel heel veel sterkte en veel kracht toewensen. Hoe gaat het nu met je?


  Vissen..
  Bijdrager
  #5655763 Quote

  En dan zo lang moeten wachten op verdere onderzoek, heel veel sterkte!! Wij hebben daar geen ervaring in. Liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct