Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring Ar Voeding

 • Auteur
  Berichten

 • Tweeschaapjes
  Bijdrager
  #10568936

  Dag allemaal,
  Op aanraden van de consultatiebureau zijn wij vandaag gestart met anti-refluxvoeding. Onze dochter (10 weken) spuugt erg veel en komt niet genoeg aan. Ik geef borstvoeding door fulltime te kolven (direct aan de borst werkte niet, door mijn te sterke toeschietreflex en overproductie en haar reflux, spuugde ze nog veel meer, uit de fles drinkt ze veel rustiger).
  Mijn vraag: van de fles AR voeding van net heeft ze 85 cc gedronken in 30 minuten (normaal drinkt ze tussen de 80 en 110cc aan borstvoeding en doet ze 15 min over een fles). Nu is deze voeding dikker. Ik heb een avent fles met speen maat 1 gebruikt (ik probeerde eerst met dr Brown, maar dan kwam het helemaal niet uit). Welke fles/speen gebruiken jullie voor AR voeding? Of is 85cc in 30 minuten prima?
  Ik hoor het heel graag, van al dat spugen word ik heel onzeker..


  Mateke
  Bijdrager
  #10568963 Quote

  Wij hebben flesjes en speentjes van Medela met medium flow. Eerst afgekolfde melk mee gegeven maar nu geven we er ook gewoon haar AR-melk mee. Ik geloof dat ze telkens op ongeveer een kwartier haar fles leeg had toen ze rond de 10 weken oud was.

  #10568965 Quote

  Hier ook een flinke spuger, ook de Philips avent met speen nr. 2 gebruikt. Dat ging hier prima, kreeg ze het goed uit.


  Tweeschaapjes
  Bijdrager
  #10569052 Quote

  Dank voor jullie reacties!
  Ze heeft sinds gistermiddag nu 3 ar-voedingen gehad en tussendoor borstvoeding en niet meer gespuugd 🤞
  Ik merk wel dat ze ook met de avent 2 speen moeite heeft het uit de fles te krijgen, ze valt steeds na 80cc in slaap. Probeer ik dan beter een grotere speen? Of zou ik deze voeding kunnen mengen met de standaard Nutrilon voeding? (Dus dat ik op 120ml water bijv 3 schepjes AR doe en 1 schepje standaard?)

  #10569687 Quote

  Hi!
  Onze kleine meid krijgt ook AR voeding.
  Wij hebben de fles van dr Brown met speen 3. Wij geven alleen kunstvoeding, helaas. Maar wij doen 150 ml water met 3 scheppen AR en 2 scheppen standaard. ‘s Avonds krijgt ze 180 ml met 4 AR en 2 standaard.
  We houden met speen 3 de fles wel horizontaal zodat het niet te hard gaat, maar ze het er wel goed uit kan krijgen. Was bij ons ook echt even zoeken naar de juiste verhoudingen en speen etc.


  Moowtje
  Bijdrager
  #10569688 Quote

  Hier ook sinds 2 weken gestart met AR. Ook nog erg zoekend. 
  Wij hadden de dr. Brown met speen 2 maar dit werkt niet en levert steeds meer frustratie en rommelig drinken bij onze kleine op.
  Vanmiddag de Difrax S-fles aangeschaft met 3 fasen speen… Kregen we meermaals geadviseerd. Ga ik zo voor het eerst testen. 
  Heel benieuwd of dit een fijner voedingsmoment oplevert en niet een half uur worstelen… 😉 

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct