Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ervaring Bad bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • XxdreekexX
  Bijdrager
  #10458502

  Hallo allemaal,
  Momenteel ben ik 36+4 weken zwanger van ons 2e kindje.
  Dit keer wil ik graag thuis bevallen en dan wel een bad bevalling.
  Bij mijn eerste kreeg ik gelijk een weeënstorm en vond het daar door verschrikkelijk om onder de douche te staan. Ben dus zeer benieuwd of het bad me nu wel gaat bevallen.
  Graag hoor ik jullie ervaringen van een bad bevalling.


  Pandalover
  Bijdrager
  #10458513 Quote

  2x wilde ik een bad bevalling. Eerste keer thuis. Vond het bad onwijs ontspannend. Helaas had ik geen persweeën dus uiteindelijk uit het bad op de baarkruk. Tweede bevalling een echte bad bevalling, in het ziekenhuis. Ik werd ingeleid dus onwijze weeën storm. Het bad was fijn maar ook hierin was ik in paniek en kon moeilijker ontspannen. Maar ik denk uit het bad nog minder goed!! Uiteindelijk ook daadwerkelijk in bad bevallen. Ook heel bijzonder hoe je kindje onder water zwemt. Ik zou het laten filmen. Dat heb ik niet laten doen en achteraf spijt van.
  Bij de eerste bevalling 1 hechting, 2e bevalling niks. Ze zeggen dat het bad daar ook voor helpt en dat kan ik dus beamen.
  Ik kan het iedereen aanraden!!


  MarijeDG
  Bijdrager
  #10458555 Quote

  2 jaar geleden van ons eerste kindje thuis in bad bevallen en zou niet anders willen. Hoop dat het ons bij de tweede weer gegeven is om het op deze manier te doen.

  Ik kijk met zoveel plezier terug op de bevalling. Kon volledig ontspannen, geen moment aan pijnstilling gedacht. Vond het echt ontzettend magisch. Hem ook zelf aangepakt toen hij eruit ‘zwom’. Wel flink uitgescheurd, dus ook dat kan in bad haha! Maar moet zeggen, z’n hoofd past nu ook amper door z’n kleding heen 😄


  AnnetdeK
  Bijdrager
  #10458599 Quote

  Ik had bij mijn eerste bevalling ook een weeenstorm en ben in het zh bevallen met ruggenprik. Tweede bevalling was thuis in bad en ik vond het zo fijn! 

  mij had me sowieso beter voorbereid (online cursus positive birthing company, Engels maar heel goed en super betaalbaar), maar daarbij gaf het bad met het warme water ook ontzettend veel verlichting. Vond het een hele mooie ervaring! 


  MamavanGi
  Bijdrager
  #10458654 Quote

  Ook hier bij de 1e in het zh bevallen (de bevalling duurde te lang). Maar bij de 2e (2 maanden geleden) thuis in bad. Ik vond ook de 1e keer een bad (normaal bad, niet bevalbad) én douche niet te verdragen. Toch bij de 2e wel een bevalbad gehuurd. En wat ben ik daar blij mee! Je hebt veel meer ruimte en omdat het bad van lucht is, kun je er heerlijk tegenaan liggen. Het gevoel van gewichtsloosheid in het water ervaarde ik als heel prettig. En nee, een bevalling is geen pretje, maar het verlichtte wel erg vergeleken met mijn vorige bevalling. Hoewel de 2e groter was dan de 1e ben ik bij mijn eerste bevalling licht gescheurd, maar bij mijne 2e niet. Water heeft dus zo z’n voordelen ;-). Het enige risico is dat, mocht je bevalling medisch worden, dan heb je het bad voor niks gehuurd. Maar daar zou ik niet van uit gaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct